skaermbillede-2016-09-13-kl-14-48-43

Boligtjek: Er din bolig klar til vinteren?

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Selvom det stadig er varmt udenfor, så er det en god idé at få gjort sin bolig klar til vinteren. Der er nemlig masser, man bør være opmærksom på som boligejer, når de kolde temperaturer overtager. I denne artikel får du derfor et par gode råd til, hvordan du forbereder dig til vinterens komme.

Læs med herunder — og bliv klogere på, hvad du bør undersøge.

 

Få tjekket dine låse af en låsesmed

Når kulden begynder at vise sig, bør du få tjekket dine låse. Det er nemlig ikke alle låse, der er rustet til at klare kulden. Derudover er det også en god idé, at få tjekket om låsen virker optimalt engang imellem. Generelt anbefales det som minimum at få tjekket låsen hver tiende år — og gerne oftere.

Er dine låse gamle, er det ikke sikkert, at de kan klare kulden. I hvert fald ikke uden at gå i stykker. Få derfor fat på en låsesmed fra København, Odense, Aalborg eller hvor du nu bor. De kan vurdere for dig, hvorvidt låsen kan klare sig gennem vinteren, eller om den skal udskiftes.

 

Dine vandrør risikerer at fryse til is

Hvis du tidligere har haft problemer med dine vandrør, bør du få dem tjekket. Det gælder faktisk også, hvis du ikke har haft problemer. Vandrørene er nemlig især udsatte, da de kan fryse til. Det kan man dog afværge, hvis du efterisolerer vandrørene. Det er dog langt fra alle vandrør, det er til at komme i nærheden af. Tjek dem, du har mulighed for, og alliér dig med en professionel VVS-montør, der kan hjælpe med at efterse vandrørene samt isolere dem.

Er dine vandrør allerede frosset til, så bør du ikke begynde at løse problemet selv. Kontakt en professionel, så de kan hjælpe dig med at få ordnet problemet.

 

Flyt havemøblerne ind og ordn haven

Det siger sig selv, at når det er koldt udenfor, så går det mest udover de ting, der  står under åben himmel. Især planter bør man få dækket til eller flyttet, såfremt det er muligt. Det er nemlig ikke alle planter, der tåler at stå udenfor om vinteren. Er der tale om små planter, kan man dække dem til med visne blade eller lignende, da de virker isolerende, og kan derfor fungere som afskærmning for den bidende kulde.

Husk desuden at flytte havemøblerne ind. Står de udenfor vil du opleve, at de mister deres kvalitet samt går i stykker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *