Sådan skaber du plads til hunden i hjemmet

Skal du have hund i boligen? Her er et par gode råd

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Om du har hund eller ej behøver ikke at have betydning for, hvordan din bolig bliver indrettet. Det er vigtigt, at din hund bliver en integreret del af familien, og derfor bør dem også tilpasse sig efter de forhold, der i forvejen er i hjemmet.

Hvis I bor i et hjem, hvor omgivelserne samt jeres indretning tilfredsstiller de behov, I har, så bør I ikke lave om på dette for at tilfredsstille hundens behov — og så er det ligegyldigt, hvorvidt I bor i lejlighed, på en gård eller i et rækkehus.

Så længe hunden bliver beskæftiget nok, så skal den nok tilpasse sig, når den er hjemme. De fleste hunde tilpasser sig nemlig de fleste former for boliger, selvom det er de færreste, der mener, at man kan have hund i en lejlighed. Men faktisk kan det nemt sagtens lade sig gøre, men det kræver, at der lægges lidt mere arbejde i at få aktiveret hunden.

Nogle hunderacer bliver for store til en lejlighed

Hvis du bor i en lille lejlighed, så behøver du ikke nødvendigvis at vælge en hund i miniatureformat, men det er smart, hvis du undgå de hunde, der er størst. Det handler dog mere om, at der skal være plads til alle, og derfor bør man vælge en hund, der ikke kræver så meget plads, hvis man bor i en lille lejlighed.

Desuden kan det også være upraktisk at have en hund, hvis du eksempelvis bor i en etageejendom på 4. sal, da det i de fleste tilfælde kræver, at du bærer din hund op og ned. Her har størrelsen altså også meget at skulle have sagt.

 

Vær også opmærksom på, at hunden skal have en krog, hvor den kan sove, drikke og spise sit hundefoder. Det kan indrettes i de fleste rum, men det er ikke altid lige praktisk, hvis det eksempelvis bliver midt i stuen i en to værelses lejlighed. Dog er det selvfølgelig op til dig selv, hvor du vil stille hundekurven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *