skaermbillede-2016-09-22-kl-13-39-57

Vinteren nærmer sig — Er du forberedt?

Dette indlæg er udarbejdet i samarbejde med den virksomhed der linkes til. Indlægget er derfor betalt - det samme gælder links.

Selvom temperaturen stadig er høj, så er det officielt efterår. Det betyder, at der ikke er længe til, at det bliver koldere udenfor — og derfor er det vigtigt at sørge for, boligen lever op til de krav, der stilles.

Vinterens vejr stiller nemlig hårde krav til dit hjem. Især hvis den byder på minusgrader, sne og frost. Det kan være hård kost for ethvert hjem, men især husejerne kan blive hårdt ramt. Man kan dog godt være med til at forebygge dette, så man ender med helt at undgå skader på boligen. Men hvad skal man gøre — og hvor er det vigtigt at have fokus?

 

Få en låsesmed til at tjekke låsen

Uanset om du bor på landet, i Odense, Århus eller København, så er det en god idé at få en låsesmed til at tjekke din lås, inden kulden for alvor presser på. Det er nemlig ikke alle låse, der kan klare vintervejret — især ikke hvis der ikke har været en låsesmed forbi inden for de seneste ti år. Og det er der faktisk mange, der ikke tænker over. For har man en lås, så virker den vel? Ikke altid.

Forsikringen dækker nemlig ikke, hvis ikke låsen har virker optimalt. Det er ærgerlig situation at stå i. Især fordi den let kunne være undgået, hvis man havde fået tjekket låsen.

 

Hvad skal du ellers være opmærksom på?

Når sneen er først begyndt at falde, er der mange ting, du skal være opmærksom på. Herunder finder du en liste over de ting, der er relevante at få gjort i løbet af vinteren.

  • Falder der sne, så skal du huske på, at der skal fjernes ne fra taget. Det kan nemlig gøre stor skade på dit tags konstruktion samt udsætte husets fundament for fugt — og det kan blive en dyr omgang, hvis ikke du er opmærksom og får det ryddet løbende.
  • Ryd din indkørsel for sne løbende, så det er nemt at komme ind og ud. Gør du det et par gange om ugen, så vil der heller ikke være risiko for, at der dannes et islag under sneen. Det kan nemlig være besværligt at fjerne.
  • Sørg for at skovle sne på fortovet, der støder op til din grund. Det er dit ansvar, og derved dig der hæfter, hvis der er nogle, der er nogle der kommer til skade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *