Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er uundgåeligt, at facaden på din bolig med tiden vil falme og se lidt kedelig ud. Synes du, at din facade trænger til en kærlig hånd, men ved du ikke, hvordan du skal gribe opgaven an? Så kan du med fordel læse med videre. Her får du nemlig inspiration til, hvordan du kan gøre facaden skøn igen.

Overvej at gøre dit tag grønnere

Grønne tage, også kendt som sedumtage, stiger i popularitet, og det er med god grund. Grønne tage består primært af græs og stenurt, og de er praktiske såvel som smukke.

Der er flere fordele ved at investere i et grønt tag til din bolig, og du kan se et par af dem på listen nedenunder:

  • Grønne tage er i stand til at tilbageholde en stor procentdel af regnvandet. Det aflaster kloakken og mindsker risikoen for oversvømmelse af din ejendom og kælder.

  • Med et grønt tag bliver det lettere at temperaturregulere.

  • Et tag belagt med stenurt har lang levetid.

Grib fat i malerpenslen

Ser din facade kedelig ud, så kan du med fordel gribe fat i malerpenslen og male facaden. Du vil blive overrasket over, hvor meget en klat maling kan gøre for din bolig. Det kan give dig følelsen af, at du står med et helt nyt hus. Har du mod på det, så kan det også anbefales at male facaden i en ny nuance eller farve, hvis du drømmer om at give huset et helt nyt og mere spændende look.

Giv facaden en algebehandling

Har du opdaget alger og mos på dit hus? Selvom det forekommer helt naturligt grundet det skiftende vejr, så kan det virke meget iøjnefaldende. Er du interesseret i at komme algerne til livs, så kan du med fordel give facaden en algebehandling. Det kan gøre underværker for din bolig, og du opnår en skinnende ren facade.