Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er selvfølgelig umuligt at spå om fremtiden, men ikke desto mindre gør vi forsøget! Den søde juletid nærmer sig, og venner og familie (der er ude i god tid) er måske allerede ved at rykke dig for ønskesedlen. Det årlige problem, “hvad skal jeg dog ønske mig”, melder sig, men du kan jo passende ønske dig nogle ting til at give din bolig et trendy pift i 2016!

HVAD VAR IN I 2015?

Du får altid en lang række forskellige svar, når du spørger designere, hvad der er in, men det er heldigvis nemmere, når man beskæftiger sig med boligindretning. Sådan var det i hvert fald, da Jyllandsposten i januar spurgte 3 designere om boligtrends i 2015.

De var nemlig overvejende enige om, at tendensen fra 2014 med kobber, marmor og den nordiske stil ville fortsætte ind i det nye år. Men dog med flere rå og mørke nuancer til den minimalistiske nordiske stil, fx. mørkere træsorter som valnød og et større fokus på det håndlavede og autentiske.

HVAD BLIVER IN I 2016? 

Tja, det er jo kun gisninger (selvfølgelig), men her får du i hvert fald 4 gode bud på boligtrends i 2016:

1: Naturen kommer indenfor

I forlængelse af den stigende rå og minimalistiske stil fra 2015 og 2014 kommer vi måske til at se møbler og interiør der kan bruges både inde og ude. Derudover bliver det mere moderne med planter og dekorationer indendørs der er inspireret af udelivet.

Det mener boligstylisten Birgitte Vosper fra Busybees, som i et interview med Bedrebolig udtaler, at grene, fjer, træ, pels og drivtømmer kommer til at spille en større rolle, fordi det passer til de lyse og minimalistiske skandinaviske hjem.

2: Bæredygtigheden får sin plads 

Der kommer stadig større fokus på klimaet og bæredygtighed, efterhånden som vi lærer mere og mere om den menneskeforskyldte globale opvarmning. Det kommer også til at afspejle sig i det moderne hjem i det nye år.

Det betyder fx., at der kommer et større fokus på at vælge miljøvenlige materialer ift. fremstilling, anvendelse, vedligeholdelse osv. og på at vælge genanvendelige materialer eller materialer, der kan skaffes af vejen uden at bruge særlig meget energi.

3: Indretningen bliver mere international

Vi kan jo dårligt komme udenom den globaliserede verden – det hele går utrolig hurtigt, og det kommer den moderne indretning til at afspejle i stadig højere grad.

Det siger trendforskeren Mads Arlien Søborg til Jyllandsposten. Det kommer bl.a. til at betyde, at vi begynder at søge ud over landegrænserne for at give den traditionelle nordiske stil et anderledes og internationalt udtryk med inspiration fra andre kulturer.

4: De varme farver kommer tilbage

Et enigt panel af boligstylister udtalte til Bedrebolig, at den fremadrettede farvetrend bliver de varme farver, som fx. Copper Orange og andre jordfarver som brun og rød.

Det skyldes bl.a., at de varme farver passer rigtig godt til de grå og hvide farver i den nordiske stil og sender et signal om kvalitet. Det samme gør sig gældende med kobber og messing, der ligeledes udstråler kvalitet og varme.