Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Indeklimaet er vigtigt for boligen, da det i sidste ende kan koste dyrt, hvis ikke der er et ordentligt indeklima. Det går både ud over selve boligen, men det har også indflydelse på sundheden.

Der er mange grunde til, at du bør lægge kræfter i at forbedre indeklimaet, hvis du vil sikre dig, at det er sundt at opholde sig i boligen. Det kan resultere i irriterede slimhinder i hals og næse, hvis ikke indeklimaet er i orden, men det kan også resultere i langt værre og mere alvorlige symptomer.

#1: Tjek efter PCB

Hvis der er PCB i boligen, er der stor risiko for, at det er direkte sundhedsskadeligt at opholde dig i boligen. Derfor bør du få tjekket for PCB, hvis du har mistanke om, at det kan være i din bolig.

Det er vanskeligt på egen hånd at undersøge, hvorvidt der er PCB i boligen, hvorfor du bør konsultere en professionel virksomhed. Sådan en kan du finde ved at klikke her. Det er primært, hvis huset er opført mellem 1950 og 1977, du bør være på vagt, da der hyppigt blev anvende PCB i boliger i dette tidsrum.

#2: Hæng vasketøjet udenfor

Det er ikke godt, hvis der er fugt i din bolig, hvorfor det er en god idé at hænge vasketøjet udenfor, når det skal tørre. Alternativt skal du vælge at hænge det til tørre i et rum, hvor der er en god udluftning.

#3: Luft ud to gange om dagen

Der er mange gode grunde til at lufte ud. For det første er frisk luft bare behageligt, og for det andet sikrer du et bedre indeklima. Luft derfor ud i fem minutter ad gangen to gange om dagen, hvis du vil sikre dig, at der er et ordentligt indeklima. Du bør sørge for, at der er gennemtræk.

#4: Luft ud, når du laver mad

Selvom du har emhætten tændt, er det en god idé at åbne vinduerne, når du laver mad, så stegeosen kan komme ud. Det er ikke sundt, hverken for din bolig eller for indeklimaet, hvis du ikke lufter ud, imens du laver mad.