Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Mange varmepumper kan i dag både producere varme og køling til hjemmet. Dette er selvsagt meget bevendt i et klima som det danske, hvor vi både kan opleve hård frost og bagende hede.

Varmepumpe tilbehør gør, at på varme dage kan varmepumpen således fungere som et airconditionanlæg.

Der er ikke mange, som er klar over, at varmepumpen kan virke nedkølende, og det handler muligvis også om, at navnet lægger op til det modsatte.

Du skal løbende sørge for påfyldning af kølemiddel på varmepumpe. Men hvordan fylder man kølemiddel på varmepumpe? Påfyldning af kølemiddel på varmepumpe er ikke noget, du ikke selv skal give dig i kast med, hvad end det er første gang eller efterfyldning af kølemiddel varmepumpe. I stedet bør du kontakte en kølemontør. 

Et godt valg til indeklimaet

I og med at en varmepumpe blæser enten var eller kold luft ind i boligen, er en varmepumpe også rigtig god til at sikre et sundt og behageligt indeklima. 

Den hyppige udskiftning af luften i boligen gør, at man indånder friskere luft og derved oplever mere fysisk energi og overskud. Derudover vil man med en varmepumpe opleve en bedre nattesøvn end ved konventionelle varmeanlæg, fordi luften ikke står stille. Derfor kan det være en god ide også at anskaffe sig en varmepumpe til små rum. Du kan finde forskellige miljøvenlige varmepumpe hos Scanheat.

De virker også i frostvejr og kulde

Selvom der er minusgrader udendørs, findes der faktisk stadig varme i luften, som varmepumpen kan udnytte. Derfor kan man sagtens bruge sin varmepumpe selv i den koldeste danske vinter, da der altid er termisk energi i den atmosfæriske luft. En moderne varmepumpe kan udvinde, oplagre og distribuere energien fra luften.

Varmepumper er miljøvenlige, og de kan opsættes i alle typer huse. Det eneste en varmepumpe reelt har brug for er strøm.