Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er måske lidt af en selvfølge, men det er svært at gøre en bolig til et hjem, hvis der ikke er godt styr på belysningen. Selvom det naturligvis er de færreste, der lever i mørke, så er det alligevel vigtigt, at man tænker på lamperne som en integreret del af hjemmets indretning. Forskellige rum kræver forskellige former for belysning, og samtidig er det i dag muligt at finde et væld af forskellige lamper, som kan pynte i selv den mest stilsikre bolig. Derfor kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser om hvilken belysning, der vil passe bedst i netop din bolig, så lyset for alvor kan komme til sin ret.

Lampen som designobjekt

Lamper kan mere end bare at lyse. De kan nemlig også være med til at give din bolig et helt unikt udtryk, nøjagtigt ligesom billeder, lysestager og andre nipsting. Derfor kan du med fordel tænke på lampen som en del af rummets øvrige interiør, for det vil garanteret komme dit hus til gode i den lange ende. Hvis du leder efter en lampe, der virkelig kan løfte din indretning, kan du eksempelvis kigge på mærket by Rydens, der bl.a. kan købes hos bellaccidesign. Moderne lampedesigns fra by Rydéns er nærmest skulpturelle i deres udformning, hvilket vil klæde enhver moderne bolig.

Overvej lysintensiteten

Det er ikke for sjov, at det anbefales at have en læselampe tændt, hvis man har meget papirarbejde at ordne derhjemme. Den rigtige lampe kan nemlig gøre mere end at oplyse din bolig – den kan også være med til at understøtte din sundhed. Hvis du lider af vinterdepressioner eller bare bliver særligt nedtryk, når dagene begynder at blive kortere, kan du eksempelvis overveje at anskaffe dig en lysterapilampe. Lysterapilamperne er kendetegnet ved, at deres pære imiterer solens lys, og det kan være en stor fordel, når solen sjældent viser sig.