Blog

Indret dig råt – på den rigtige måde

I denne tid er der mange, som ønsker at indrette sig råt! Det rå look har i årtier været udforsket, men sjældent har det oplevet samme popularitet, som det er tilfældet nu.

De fleste af os vil kunne nikke genkendende til begrebet ”New York stil”, i hvert fald hvis vi har interesse for boligdesign og indretning. Netop stilen fra ’Byen der aldrig sover’ er kendetegnet ved at dyrke det rå og spartanske.

Ofte vil man mindes film, hvor man ser en studio-lejlighed, der har rå murstensvægge, råt cementgulv og måske også anden indretning med klare referencer til det industrielle – som f.eks. brugen af paller eller brug af stålmaterialer.

Vi bringer i dette indlæg gode råd til dig, der gerne vil have det rå ”in”.

Væggene

Hvis det skal være rigtig råt, skal du bruge maskuline farve på dine vægge eller på anden hvis gøre dem rå. Maskuline og mystiske farver er de mere mørke nuancer, der er let støvede i udtrykket. Den mørkeblå nuance er en klassisk meget maskulin farve, men tænk også gerne brun, grå, grøn eller sågar rød. Så længe du holder tonen meget mørk, kan du slippe afsted med det meste.

Væggen kan naturligvis også gøres rå ved at f.eks. efterlade rå sten synligt fremme. En sandspartlet væg kan også se rå og lettere industriel ud, hvilket også er med til at skabe rå stemning.

Husk at dine væg er meget dominerende i et lokale, og derfor skal de fungere, hvis du vil opnå et overordnet råt og maskulint udtryk.

Gulve

Du kommer ikke udenom at måtte investere i gulvenes look, hvis det skal være rigtigt råt! Et betongulv eller det mere moderne gulv i epoxy (læs mere her) er særdeles velegnet, når der skal skabes stemning. Dog kan et trægulv i mærk nuance også være råt, men det kræver en meget mere overvejet og sammenhængende stil, hvor beton og epoxy er sikre valg. Desuden er et materiale som epoxy utrolig slidstærkt og sikrer nem rengøring.

Møbler

Dine møbler skal naturligvis også være rå, hvis looket skal fuldendes. Jern, messing og træ i alle kombinationer er her særdeles velegnet! Pas på det ikke bliver for pænt og poleret, men vælg elementer med kant i designet og miks gerne, så kontrasterne fra stål og træ virkelig bringes i spil.

Læs videre

Anskaf dig en varmepumpe

Mange varmepumper kan i dag både producere varme og køling til hjemmet. Dette er selvsagt meget bevendt i et klima som det danske, hvor vi både kan opleve hård frost og bagende hede.

Varmepumpe tilbehør gør, at på varme dage kan varmepumpen således fungere som et airconditionanlæg.

Der er ikke mange, som er klar over, at varmepumpen kan virke nedkølende, og det handler muligvis også om, at navnet lægger op til det modsatte.

Du skal løbende sørge for påfyldning af kølemiddel på varmepumpe. Men hvordan fylder man kølemiddel på varmepumpe? Påfyldning af kølemiddel på varmepumpe er ikke noget, du ikke selv skal give dig i kast med, hvad end det er første gang eller efterfyldning af kølemiddel varmepumpe. I stedet bør du kontakte en kølemontør. 

Et godt valg til indeklimaet

I og med at en varmepumpe blæser enten var eller kold luft ind i boligen, er en varmepumpe også rigtig god til at sikre et sundt og behageligt indeklima. 

Den hyppige udskiftning af luften i boligen gør, at man indånder friskere luft og derved oplever mere fysisk energi og overskud. Derudover vil man med en varmepumpe opleve en bedre nattesøvn end ved konventionelle varmeanlæg, fordi luften ikke står stille. Derfor kan det være en god ide også at anskaffe sig en varmepumpe til små rum. Du kan finde forskellige miljøvenlige varmepumpe hos Scanheat.

De virker også i frostvejr og kulde

Selvom der er minusgrader udendørs, findes der faktisk stadig varme i luften, som varmepumpen kan udnytte. Derfor kan man sagtens bruge sin varmepumpe selv i den koldeste danske vinter, da der altid er termisk energi i den atmosfæriske luft. En moderne varmepumpe kan udvinde, oplagre og distribuere energien fra luften.

Varmepumper er miljøvenlige, og de kan opsættes i alle typer huse. Det eneste en varmepumpe reelt har brug for er strøm.

Læs videre

Find materialer til terrassen

Terrassen er et sted, de fleste nyder at tilbringe tid i de varme sæsoner. På terrassen kan vi nemlig tilbringe mange hyggelige stunder med familie og venner. Derfor gør mange meget ud af valget af terrassebrædder hertil samt at skabe den rette stemning med flotte havemøbler. En terrasse er nem at anlægge. Med terrassebrædder og planker kan du nemt skabe en hyggelig terrasse, der giver en flot overgang mellem have og hus. Her finder du terrassebrædder og planker i både ædeltræ, trykimprægneret træ og komposit, som er en kombination af træ og plast. Du kan se mere her.

Vælg den helt rigtige træsort

Med komposit får du derfor terrassebrædder eller planker, der ligner træ, men kræver mindre vedligeholdelse end terrassebrædder i træ, der kræver nedslibning og oliering. Vi forhandler også Ipe terrassebrædder og Cumaru terrassebrædder. Denne type terrassebrædder giver dig en hårdttræsterrasse, som er hårdfør over for al slags vind og vejr og tåler meget slid. Tag derfor et kig på vores håndplukkede udvalg og find terrassebrædder til din terrasse. Ipe træ er en eksklusiv træsort med høj slidstyrke, der minder om teaktræ i udseende. Træsorten er særlig nyttig til terrassebrædder grundet den høje slidstyrke. Ipe terrassebrædder kan behandles med olie, så de bevarer sin farve, der med tiden ellers vil få en mørkere nuance.

Ligesom Ipe træ terrassebrædder er Cumaru terrassebrædder lavet af høj kvalitet i en farve, der varierer fra rød til brun og indeholder fine strukturer.

Find inspiration på nettet

Den sydamerikanske træsort har en flot og glat overflade, der giver et flot udtryk til terrassen. Vedligeholdes træet med træolie én gang årligt, får du terrassebrædder, der bevarer et flot udseende i mange år. Du kan finde inspiration og produkter på mange forskellige hjemmesider, og hos byggemarkeder. Du kan både vælge at bygge din terrasse selv, eller du kan få professionel hjælp.

Læs videre

Med Geo Fennel sikrer du dig at din opsætning er lige

Geo Fennel går ind for innovation og præcision. Geo Fennel er en af de ledende innovatører inden for måleinstrumenter og afsætning. Du kan f.eks. få en streglaser der sikre, at du hænger din billedramme lige op på din væg. Du kan også købe rotationslasere fra dem.

Hvem er Geo Fennel?

Geo Fennel er et tysk mærke der har kvalitetsprodukter indenfor flere forskellige områder, så der er et hav af forskellige produkter som du kan få fra det kvalitets dygtige firma.

Mange varianter

Med Geo Fennel er der mange varianter såsom de overnævnte måle- og afsætningsinstrumenter, men der er også andre produkter, såsom nivelleringsinstrumenter og maskinmodtagere. Ved Geo Fennel har de også maskinmodtagere, som kan monteres på entreprenørmaskiner. Dette kan hjælpe dig, hvis du gerne vil maskinstyre din laser, til brug ved mere kompliceret opgaver.

Men du skal jo ikke gå på kompromis med dit værktøj, så du skal selvfølgelig have noget der dur til noget, så derfor er det vigtigt at du kvalitetssikre dit værktøj før du køber det.

Brug laser til opmåling i dit hjem

Selvom mange forbinder måleinstrumenter med et større byggeprojekt, men det kan sagtens bruges til ophæng af et billede, og et godt laserinstrument gør sådan, at du kan sikre dig, at det du hænger op, er snore lige. Det er også mere praktisk at bruge en lasermåler, da det kan være lidt fumlet at stå og håndtere et vaterpas. Du behøver ikke at være bange, for at bruge en laser i hjemmet, så du kan sagtens bruge den til opmåling, når du skal hænge noget op i hjemmet.

Den bedste pris på Geo Fennel

Der er en lang række muligheder af produkter, som du kan købe fra Geo Fennel til en relativt konkurrencedygtig pris. Hvis det lyder interessant, kan du købe Geo Fennel her, du får til en god pris og samtidig får du nogle rigtige gode produkter.

Læs videre

Gode råd til dig, der skal købe din første bolig

Når du skal købe din første bolig, befinder du dig i en uvant situation. Der er meget, der skal tages højde for. Her får du 3 konkrete områder, hvor du skal forberede dig godt.

Hvis du ikke før har prøvet at købe en bolig, kan det være en god idé, hvis du forbereder dig grundigt. Der er mange oplysninger og detaljer, du skal holde styr på, og det kan være svært at finde rundt i, hvis du ikke har prøvet det før.

Her får du en guide til de områder, hvor det er vigtigt, du forbereder dig grundigt.

Lån i banken

Når du skal låne penge i banken, skal du forberede et budget, som du efterfølgende skal gennemgå, når du er til møde i banken. Det kræver, at du har sat dig grundigt ind i din egen økonomi.

Du laver et budget ved at finde frem til alle dine udgifter. Log eventuelt ind i din netbank og se på dine kontoudtog over det seneste år. Alt skal noteres, så du har et retvisende overblik over, hvor mange penge du bruger. 

Efterfølgende skal du danne et overblik over dine indtægtskilder. Her er det vigtigt, at du husker alt. Du vil som regel have en løn, som er det samme hver måned, men måske har du også andre indtægter som eksempelvis afkast ved aktiehandel. 

Skriv det hele ned, og træk efterfølgende dine udgifter fra dine indtægter. Så har du dit økonomiske råderum.

Hyr en boligadvokat

Det er en god idé at hyre en boligadvokat, der kan hjælpe dig med at sikre, at alle detaljer og oplysninger er på plads, når du skal købe bolig. Ejendomsmægleren er måske pålidelig, men det er vigtigt, at du husker på, at han eller hun er på sælgers side, så det kan være farligt at stole blindt på dem.

Læs videre

Få hjælp fra den lokale ejendomsservice

Hvis du ejer en ejendom eller er ansvarlig for driften af en, så er vedligeholdelsen en af de vigtigste opgaver. Det gælder både de indendørs og udendørs områder til fælles afbenyttelse for ejendommens beboere. Ønsker du ikke selv at varetage disse opgaver, kan du ansætte en vicevært eller et ejendomsservicebureau, til at gøre det for dig.

De mange ydelser

Når du ansætter en vicevært eller et ejendomsservicebureau til at varetage vedligeholdelsen af din ejendom, vil der i kontrakten stå, hvilke opgaver det forventes, at de udfører og samt, hvor ofte det skal gøres. Det kan for eksempel dreje sig om at slå græsset og klippe hækkene på fællesarealerne omkring bygningen om sommeren. Om vinteren handler det ofte om sneskovling og spredning af grus og sand på arealerne omkring og foran bygningen, så der ikke er risiko for, at nogen falder og kommer til skade. Det indebærer udskiftning af diverse pærer, når de springer eller vedligeholdelse af vaskemaskiner, tørretumblere mm i fælles vaskerum. Overordnet er der tale om alle de ting, der er med til at få ejendommen til at fungere optimalt i forhold til vedligeholdelse af fællesarealer. Generelt er der et varieret udvalg at vælge imellem.

Vicevært eller ejendomsservice?

Vælger du en vicevært vil der ofte være mere kontakt til beboerne. Det giver en anden indsigt i beboernes generelle trivsel og, hvordan du kan optimere din ejendom til deres fordel. En fordel ved viceværten er, at han ofte er beboende i ejendommen og derfor er hurtigt til stede, når der er brug for det. Ønsker du på den anden side effektivitet og strømligning af de foreliggende opgaver kan du med fordel vælge et ejendomsservicebureau. Her vil du have alle vedligeholdelsesservices samlet hos et firma, der hurtigt og effektivt vil lære dig og dine forventninger at kende, så de kan leve bedst muligt op til dem.

Læs videre

Understøt din nattesøvn gennem indretning

Mange danskere har i dag problemer med at sove om natten. Det kan der være et hav af forskellige grunde til, men uanset hvad kan dårlig nattesøvn være en negativ tendens, der er svær at gøre noget ved. Man kan nemlig let ende i en ond cirkel, hvor man ikke kan sove og derfor får svært ved at klare sine daglige gøremål, hvorfor det kan blive endnu vanskeligere at falde i søvn den næste nat, fordi man bekymrer sig om alle de ting, man ikke fik nået. Heldigvis er der hjælp at hente i jagten på den gode nattesøvn. Nogle gange er det nemlig muligt at understøtte søvnen ved at indrette sit soveværelse på en måde, der for alvor giver plads til ro og afslapning.

Fordele ved en elevationsseng

Sengen er naturligt nok det allervigtigste møbel i dit soveværelse. Derfor kan det godt betale sig at lede efter en rigtig flot og komfortabel seng, som du frem for alt kan holde ud at tilbringe otte timer i hver nat. Du kan for eksempel overveje en af de smarte elevationssenge, der som navnet antyder kan indstilles til flere forskellige positioner, så du kan falde i søvn i den stilling, du slapper allermest af i. På flere modeller kan du for eksempel hæve den forreste del af sengen, hvis det er behageligt for dig. Samtidig ser mange elevationssenge faktisk også rigtig dekorative ud, og hvis du gør lidt ekstra ud af betrækket, kan din seng blive et smukt midtpunkt i dit soveværelse. Før du går ud og køber en model, kan du eventuelt kigge på nogle elevationssenge test og finde ud af, hvilken slags, der ville passe dig bedst.

Lad roen sænke sig

Når du har fundet en behagelig og funktionel seng, er du allerede kommet meget tættere på den gode nattesøvn. Men resten af dit soveværelse skal naturligvis også være indbydende, hvis din indretning for alvor skal kunne understøtte din nattesøvn. Du kan bl.a. overveje at dekorere rummet i nogle mere neutrale og afdæmpede farver, så du for alvor kan mærke roen sænke sig, når det bliver tid til at sove. Det skader bestemt heller ikke at gøre rummet lidt hyggeligt ved at tilføje et par ekstra puder og tæpper og måske nogle billeder, som betyder noget særligt for dig. Det vigtigste er naturligvis, at du føler dig afslappet, for så har søvnen gode forudsætninger.

Læs videre

Grønne investeringer til boligen

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til

Vi bliver nødt til at foretage en aktiv handling, hvis vi skal få moderjord på rette kurs. I mange år er der ikke blevet tænkt synderlig meget over miljøet, men det skal ændres nu, så vores lille klode bevarer den smukke natur. Du tænker måske, at det kan være ligegyldigt, hvad du gør – forkert. Vi kan alle gøre en forskel, og selvom du ikke kan ændre meget på verdensplan, så kan dine små investeringer i hjemme måske endda inspirere andre til at lave de grønne valg, så det hele går lidt hurtigere.

Læs med her hvis du vil have et grønnere hjem.

Overvej et skifte til en varmepumpe

Sidder du lige nu inde med et oliefyr, når du skal opvarme hjemmet, er det bare med at få den skiftet ud. Her er varmepumpen en eminent løsning. Med dette skifte kan du nemlig spare op til 2/3 af din varmeregning, men samtidig kan du skære 1/3 af din CO2 udledning. Selvfølgelig er der en investering til start, hvis du skal have en varmepumpe, men den investering tjener sig hurtigt ind med renter. Og samtidig med det hele gør du noget aktivt for at hjælpe miljøet på rette kurs.

Hos https://www.kinnan.dk/ kan du finde lige den varmepumpe, der passer ind i boligen hos dig, hvad enten du mangler en luft til luft eller luft til vand.

Et grønt tag

Det er måske ikke noget, du har hørt meget om før, men det er bestemt en effektiv måde, hvorpå du kan hjælpe dig selv med at blive Co2-neutral. Et grønt tag betyder kort sagt, at du får planter, græs og anden vegetation på taget. Det holder eksempelvis på op mod 60-70% af alt regnvandet, så kloakkerne ikke bliver overfyldte.

Generelt er et grønt tag en klimavenlig løsning, som ikke mange har tænkt over, men som bestemt er et smart tiltag til boligen – og faktisk ser det også utrolig flot ud. Vil du vide mere om det samt andre tiltag, kan du kigge forbi Nykilde, som er eksperter inden for området.

Hold kød fra bordet en dag om ugen

Vi er rigtig glad for vores kød her i Danmark, og det smager da godt. Men hvis du vælger at indføre en kødfri dag i hjemmet, har du faktisk endnu et grønt tiltag. Til produktionen af fødevarer og specielt kød udledes en masse drivhusgasser, og det er noget, som forskere verden over arbejder dagligt på at forbedre. Det er bare ikke lige til, så hvis du og familien vil hjælpe lidt indtil en løsning er fundet, kan det passende være ved at holde kødfri en gang om ugen. Det er en utrolig lille ting, og selvom du måske ikke tror det, er der faktisk et hav af lækre retter, som ikke indeholder kød.

Find eventuelt nogle opskrifter på nettet – her er nok at tage af.

At gøre dit hjem en smule grønnere er ikke noget, der kræver det store af dig. Du kan med små tiltag gøre meget, og de ovenstående er blot nogle få ideer af mange.

Læs videre

Inspiration til dit næste byggeprojekt

Der findes mange mulige byggeprojekter til boligen, men hvilke passer lige til dit hus? Det kan også være at du simpelthen mangler ekstra inspiration til et byggeprojekt derhjemme.

Selve huset og indersiden

Det kan også være at dit byggeprojekt er et nybyggeri. Det kan så være at du enten er i gang med det, eller at du har tænkt dig at starte, men du er ikke helt kommet over grænsen.

Forskellige slags huse

Der er mange kategorier af huse, og hvilke ydrematerialer der er taget i brug. Eksemplerne lyder på;

  • Patriciervilla

  • Murmestervilla

  • Funkisvilla

  • Bungalow

  • Statslån hus

  • Modernistiske Villa

  • Typehus

  • Nyt Lavenergihus

Som du kan se, er der mange forskellige muligheder at vælge imellem ifølge med at nybyggeri, og det kan være svært

Hvad kan du putte ind i huset?

Med hver enkelt hustype, kommer der også mange forskellige ting du kan sætte ind i dit hus. Der er forskellige slags gulve, døre m.m. der naturligvis skal ind i din bolig, og så er det jo lige med at vælge de forskellige. Men du skal jo selvfølgelig altid vælge det, du synes, der passer bedst ind i lige netop det hus, du har.

Husets yderside og udendørs projekter

Husets yderside er den du viser frem til omverdenen, så derfor skal den selvfølgelig repræsentere dig og din familie, samtidig med skal den jo også se flot ud. Men hvilke udendørs projekter er der? Og hvilke skal du vælge?

Der er en række ting, du kan gøre for at flotte din bolig til, du kan bl.a. male ydervæggene, hegnet eller klippe hækken.

Udendørs Projekter

Der er et hav af mulige udendørs projekter, som du kan vælge, til dit hus. Et par eksempler ville være; en terrasse, en sandkasse eller eventuelt et gyngestativ. Her skal du så vælge projekterne, som du både har plads til, og dem der passer ind på din ejendom.

Læs videre

Ser din væg kedelig og tom ud?

Hvis dit svar er ja til dette spørgsmål, så er du det rette sted! Man kan vel sige, at vægge er det, ens hjem er skabt af. Et rum er trodsalt 4 vægge og en dør, og det kræver en hel del dekoration, før et rum får personlighed. Derfor dur det ikke, at væggene står tomme, uden noget på dem. Netop derfor, er vægpynt opfundet, og der til at hjælpe. Der findes forskellige former for vægpynt, og det handler bare om at finde præcis det, der passer til dit værelse, stue eller køkken. Find alt til væggen her.

Derfor er det vigtigt med personlighed

Personlighed siger alt – også når det gælder ens hjem og værelserne. De tomme vægge kræver pynt, om det så er en hylde, billeder eller lamper. Der findes så meget forskelligt, det hele handler bare om at finde det, du synes falder i harmoni med dit hjem. At tingene, farverne og temaet passer sammen er vigtigt, og derfor er det også vigtigt at man kigger grundigt og finder vægpynt, som passer ind sammen med resten af huset. Vægge er der ikke, for at se kedelige ud, men for at blive dekoreret og personliggjort.

Sådan kan det blive endnu bedre

I sidste ende, så vil pynt forblive pynt, men det er helt klart noget, der kan gøre hele ens hjem bedre. Kunst, der udsmykker væggen eller lamper, der kaster det perfekte lys henover stuen. Hvis alt på væggen går hånd i hånd med resten af rummet, så ser det hele sammensat ud. Derfor er det vigtigt, at man altid går efter sine egne instinkter, når det kommer til dekor, og altid vælger pynt eller billeder, som passer til rummets personlighed og farver. Man siger, at hvis hjemmet er sammensat, så bliver ens liv lige en smule mere overskueligt.

Læs videre