Blog

Sådan får du flere farver ind på dit soveværelse

Savner du flere farver i din hverdag? Herhjemme i Danmark er det rigtig populært at have lyse og hvide hjem, men faktisk kan et farverigt hjem virkelig gøre noget for dit humør. Det giver en helt anden energi. Dog kan det godt svært at se sig ud af, hvordan du skal gå fra et helt hvidt og neutralt hjem til et hjem fyldt med farver. Men faktisk behøver det ikke være så kompliceret. Det er simpelthen bare at kaste sig ud i det. Du kan tage ét rum adgangen og f.eks. starte i soveværelset.

Vælg et farvetema

Når du skal begynde at indrette med flere farver, kan det være en god idé at sætte et farvetema for dig selv. Det vil nemlig gøre det lettere at skabe noget harmoni i din indretning. Hvis du vælger 2-3 farver, der skal gå igen rundt omkring, vil du få flere farver ind på dit soveværelse, men uden det begynder at virke rodet. Du kan både finde farverige lamper, nips, vækkeure, essenza sengetøj m.m. Der er ikke det, du ikke kan få i flotte farver.

Mal dine vægge

Hvis du gerne vil have en nem vej til farve på dit soveværelse, kan du male en hel væg. Når du går fra én vægfarve til en anden, vil rummet fuldstændig ændre udtryk og få et helt nyt look. Når du har valgt en farve til din væg, kan du altid matche nogle af dine andre ting i rummet til den væg. Igen vil det skabe noget sammenhæng og en rød tråd. Du kan gøre det helt samme med dine møbler. Hvis du har et stort, hvidt klædeskab, hvorfor så ikke male det i en eller anden flot farve? Det er også billigere end at skulle ud og investere i helt nye møbler.

Læs videre

Tre smarte boligløsninger

For de fleste mennesker er boligen stedet, hvor vi tilbringer langt hovedparten af vores tid. Det er her vi sover om natten, der er her vi spiser, det er her vi slapper af, det er her, hvor vi har mulighed for at tilbringe tid med vores familie. Derfor er det naturligvis også vigtigt, at vores bolig er rar at være i, og at funktionaliteten er i orden. Det er trods alt det, som kan gøre forskellen mellem et hus og et rigtigt hjem. Her kommer derfor tre smarte boligløsninger, der både skaber god stemning og gør livet lettere.

Dørstopperen

Dørstopperen er måske ikke det første, man tænker på, når der skal købes nyt til boligen. Man lægger jo ikke rigtigt mærke til den, og er det virkelig værd at smide penge efter sådan en? Svaret er i langt de fleste tilfælde ja. Det kan være enormt praktisk at have mulighed for at holde døre åbne, særligt når der er gæster på besøg. Dørstoppere behøver faktisk heller ikke at være så kedelige at se på, som man måske kunne tro. Geniale dørstoppere i lle afskyninger, det er tværtimod hvad markedet byder på. Køb dørstoppere til lav pris og oplev, hvor charmerende de kan være.

Tøjstativet

Det kan undre, at tøjstativet ikke har gjort sit indtog i flere hjem. Her er nemlig tale om et møbel, der om noget er funktionelt. Det kan både bruges som supplement til tøjskabet, men man kan også sagtens benytte det til at hænge jakker på. Samtidig er de ofte lette at skille ad og sætte op, så man kan sætte dem væk i en periode, hvis der ikke er brug for dem.

Den kogende vandhane

Der er få ting så irriterende som at stå og vente på, at vandet koger om morgenen, når man skal have sin kaffe. Samtidig kan det også trække tiden ud, når man laver mad sent på aftenen, og det hele skal gå lidt hurtigt. Den kogende vandhane er altså både smart, når det gælder familiesamvær og madlavning, og derfor bør den have en plads i alle moderne boliger.

Læs videre

Gør din bolig klar til jul

Der er mange ting der skal gøres klar når vi har ramt den tid på året vi har nu. Det er nemlig den glædelige juletid der nærmer sig med hastige skridt. Derfor er det vigtigt at man får gjort sin bolig helt klar til den store fest som børn, barnlige sjæle og voksne ser frem til med stor begejstring. Nogle elsker at få gaver, nogle elsker alt den gode julemad og andre elsker bare at tilbringe en masse dejlige timer i selskab med familie og venner som man holder af.

Men det er vigtigt at sørge for at din bolig er klar til at kunne holde den helt store julefest. Det kan kræve lang tid at sørge for at alt er som det skal være.

Pynt op i god tid

Det er en sikker måde at komme i god julestemning på. Det er en aktivitet som de fleste børn også vil være med på. Det er derfor en sikker vinder for dem at de kan hjælpe til med at finde julepynten frem og sætte den de rigtige steder. Rigtig mange familier har lange traditioner med at julepynten skal sidde de samme steder hver gang. Det er noget man sagtens kan starte på i god tid. Normalt vil man sætte det op omkring 1. søndag i advent eller d. 1. december alt efter hvad der kommer først det pågældende år.

Hav den rigtig påklædning

Et andet element der kan sikre den gode julestemning, er den rigtige påklædning. Juletrøjer til hele familien kan med garanti sikre at der spredes god og positiv stemning over det hele. Hvis alle går rundt i farverige og festlige juletrøjer, er man sikker på at man et hvert sted man bevæger sig hen vil opleve hvordan julestemningen spreder sig omkring sig. Derfor kan det være en rigtig god idé at købe juletrøjer til hele familien.

Læs videre

Design et nyt soveværelse

Er du lige flyttet i nyt hus, eller er dit soveværelse bare ikke, som du ønsker det? Når du skal indrette et nyt soveværelse, skal du lægge vægt på, at der skal være rart at være. Du bruger mange af døgnets timer på at opholde dig i soveværelset, så det er helt sikkert værd at gøre noget ud af indretningen.

Invester i en god seng

Det allervigtigste på et soveværelse er, at du har en god seng, som du ligger og sover godt i. Du vil komme til at sove bedre, hvis du har en seng, der passer til dig og din krop og som er af god kvalitet. Derfor kan det godt betale sig at bruge tid på at vælge den helt rette seng. Du kan se et udvalg af kvalitetssenge her.

Skab hygge med farve på væggen

Et soveværelse må meget gerne være hyggeligt, fordi det er et rum, du skal bruge til at slappe af og koble af i. Ved at male én eller flere af væggene i dit soveværelse i en lidt mørkere farve, vil det skabe noget mere hygge, fordi det kommer til at virke mere som en hule at træde ind i.

Tænk over belysningen

På et soveværelse kan det være rart både med en loftlampe, når du skal stå og vælge tøj om morgenen, men også en natbordslampe, når du vil ligge og læse om aftenen. Hvis du har flere forskellige lyskilder, vil det også gøre rummet mere hyggeligt. Du kan ovenikøbet hænge en lyskæde op langs dit loft, hvis du vil have en dæmpet og hyggelig belysning, lige før du skal sove.

Gør dit soveværelse personligt

Hvis du gerne vil give dit soveværelse noget personlighed, kan du lave en billedvæg, hvor du hænger personlige billeder og fede plakater op. Ellers kan du finde nogle nips og vaser i dine yndlingsfarver til at pynte.

Læs videre

Disse ting kan du indrette din bolig med for at glæde børnene

Når du får børn, kommer du til at opleve, at du vil gøre næsten alt for dem. Du får lyst til at opfylde hvert evig eneste ønske, de nu måtte få. Selvom dette ikke altid er en god ide, f.eks. når det kommer til mad, kan det være meget sundt for barnet, hvis de har nogle aktiviteter at give sig til derhjemme, som bringer glæde til deres hverdag. Du kan få nogle gode tips til, hvad det kunne være lige her.

Malerudstyr

Barnet kan få rigtig godt af senere i livet, hvis de har været kreative, mens de var små. Udover at kreativitet er en meget vigtig evne at have i denne verden, plejer børn også at synes det er rigtig sjovt at male, da de kan få lov til at lege med maling, alt imens deres fantasi får frit spil. Børn kan ofte bruge lang tid på et maleprojekt, og føler sig utrolig stolte, når de færdiggør et maleri, og får sine forældres anerkendelse. Hvem ved – måske kan det med at male endda blive noget, der hænger fast på barnet, og bliver til en rigtig interesse.

Få jeres egen lille legeplads udenfor

Fysisk leg er rigtig vigtigt for børn. For det første skal deres motoriske evner udvikles, men samtidigt er det jo bare vigtigt at være fysisk aktiv – det er det for alle mennesker. Hvis et barn allerede som lille bliver overvægtig, er det noget, der bliver rigtig svært at komme af med senere. Med muligheden for fysisk udendørs leg, er dette måske noget, der kan undgås. Med gynger og sandkasser kan børn lege sammen og udvikle kreativitet. En anden ting der er god at have, er en trampolin. Det kan du læse mere om på trampolinguiden.dk, og udover det kan du også se en masse gode tilbud her.

Læs videre

Derfor skal du bygge et nyt hus

Hvis du er nået til et tidspunkt i dit liv, hvor du gerne vil ud og finde din drømmebolig, så du kan slå dig ned, er det bare at komme ud og lede efter det helt rette hus. Hvis du allerede har ledt rigtig længe og ikke har formået at finde et hus, der har kunnet leve op til dine ønsker, krav og idéer, kan du i stedet vælge at bygge et helt nyt hus. Det kan være et omfattende projekt, men til gengæld er der flere fordele ved at bygge et helt nyt hus.

Du får præcis det hus, du ønsker dig

Når du får bygget et helt nyt hus, slipper du for hele det besvær der er ved at skulle kigge alverdens boliger igennem, for at se om der er nogle, der passer til dig og din familie. Du kan få det lige efter dine behov med det samme. Hvis du har nogle forskellige krav, kan du bare få det bygget, i stedet for at lede efter et færdigt hus, der kan leve op til dine krav. Hvis du vil have inspiration til dit drømmehus, kan du tage til åbent hus med udstillingshuse.

Minimal vedligeholdelse

Hvis du vælger at købe et lidt ældre hus, vil det med garanti også følge en eller anden form for vedligeholdelse i ny og næ. Du kan faktisk aldrig helt være sikker på, hvor meget vedligeholdelse der følger med huset, før du har boet der i et stykke tid. I et nybygget hus slipper du for al den vedligeholdelse de første mange år, fordi alt er helt nyt, og virker som det skal. Det gør både, at du kan spare nogle penge på reparationer og vedligeholdelse, men også at du slipper for besværet og har mere tid til alt muligt andet.

Læs videre

 Sådan kan du indrette din nye landejendom

Intet er mere charmerende end en lille hyggelig gård på landet. Man ser overalt idylliske billeder, af folks egne små paradiser. Bor du i byen, men ønsker du også at få dit eget lille perfekte landsted? Det er faktisk ikke svært, det første du kan gøre, er at forelske dig i et landbrug til salg. Disse kan du finde gennem en landbrugsmægler, som ofte har et stort sortiment af forskellige landbrug til salg, alle med et kæmpe potentiale, alt efter hvordan man indretter det. Henvend dig eventuelt til flere forskellige landbrugsmæglere.

 

Overvej en mere rustik og nordisk stil

Mange nedlagte landbrug er i sig selv yderst charmerende. Men dette er i sig selv ikke nok, hvis man ønsker en landejendom som dem man ser på film. Her spiller indretning en stor rolle. Det er typisk særdeles klædende for ethvert nedlagt landbrug, hvis man vælger at holde det mere rustikt, og nordisk. Kendetegnet ved dette er generelt at holde det simpelt og stilrent, og anvendelsen af brunlige og grålige nuancer er også yderst normal. Dog skal man dog altid huske uanset hvilken stil man vælger, at man skal gå all in. Det nytter altså ikke noget at blande alle mulige stilarter, dette er bare rodet og kaotisk at se på.

 

Sørg for at sætte dit eget personlige præg på boligen

Det er dog også vigtigt når man indretter at huske, ikke kun at gå op i hvorvidt hver evig eneste ting passer ind. Det er også vigtigt gennem indretningen at sætte sig efter præg på ens bolig, eller i dette tilfælde, landejendom. Dette kan man gøre ved at inddrage ting som har en personlig historie bag sig, dette kunne være at udstille ens studenterhue. En anden måde at gøre ens indretning mere personlig, kan også være ved at opsætte billeder med folk eller ting som betyder noget for en.

Læs videre

Sådan gør du: Lav en gangsti gennem haven

Er du den heldige ejer af en have? Haven er et fantastisk frirum og indbyder til mange timers hygge udendørs. En have kan indrettes på flere forskellige måder med blomster, hække, træer og gangstier. Netop gangstier giver haven en flot fremtoning. Samtidig er gangstier gennem haven en god måde at bevæge sig rundt i haven på, og kan derfor i mange tilfælde gøre haven endnu mere anvendelig. Har du gæster på besøg, kan du nemlig nemmere vise dem rundt i haven ved at følge gangstierne, selv når græsset er vådt.

Herunder får du en guide til, hvordan du laver din egen gangsti.

Hvor skal gangstien placeres?

Start med at tage et kig på din have og overvej hvor gangstien skal placeres. Skal det være en kort gangsti fra f.eks. drivhuset til terrassen? Eller ønsker du en lang gangsti igennem hele haven? Det er meget individuelt, hvad haveejere ønsker og kommer også an på størrelsen af din have.

Hvilke sten skal bruges til gangstien?

Gangstier i haven kan laves på mange forskellige måder. Nogle vælger at lægge store flade sten ned gennem haven som gangsti, mens andre vælger en pæn flise som f.eks. en herregårdssten. Mange haveejere vælger herregårdsstenen, da den giver et godt stabilt underlag til deres gangsti. Hos easy-stone.dk kan du vælge mellem farvenuancerne:

  • Grå

  • Gråmix

  • Sort/antracit

  • Paris

  • Gyldenmix

Besøg deres hjemmeside her og se deres udvalg af herregårdssten.

Lad gangstien være omdrejningspunktet for haven

Har du anlagt en gangsti igennem haven, kan du med fordel lade denne være omdrejningspunktet for haven. Anlæg bede, opsæt plantekasser og plant blomster langs gangstien, så haven kommer til sin fulde ret, når man går på gangstien. Fra gangstien kan du så gå og beundre din have og de flotte planter, eller vise din nydelige have frem for dine gæster.

Læs videre

DIY: Sådan laver du en gangsti i haven

Du har en pæn og velholdt have med mange smukke planter. Haven mangler bare lige et lille løft. Kender du det? Der er mange gode muligheder for at give haven et løft. Mange vælger at anlægge en gangsti gennem haven. Det giver et nyt udseende til haven. En gangsti kan ofte få haven til at se majestætisk ud med en flot sti gennem haven, og en gangsti gennem haven har tilmed mange praktiske fordele.

Du kan selv anlægge din egen gangsti, og herunder får du en guide til, hvordan du kommer godt i gang.

Hvor skal gangstien placeres?

En gangsti er anvendelig mange steder på husets grund. Fra indkørslen til hoveddøren, ned gennem haven eller fra terrassen til drivhuset. Første step på vejen til at etablere en gangsti er at vælge et godt sted i haven til gangstien. Vælg et sted hvor gangstien vil være mest anvendelig og samtidig give haven et flot udseende. Er der et sted i haven, hvor underlaget er ujævnt? Der kan det være en god løsning at etablere en gangsti.

Gode belægningssten giver det bedste resultat

Udover at en gangsti giver havens udseende et løft, gør gangstien det også nemmere for dig at bevæge dig rundt i haven. Selv på regnfulde dage, hvor græsset er vådt, kan du gå rundt i haven. Med gangstien slipper du nemlig for våde fødder.

Derudover er gangstien stabil at gå på. Har du gæster på besøg, er det nemt at vise dem rundt i haven med en gangsti. Særligt til dårligt gående personer er gangstien ideel.

Når du skal etablere gangstien, er det vigtig med gode belægningssten. Det giver det pæneste og mest stabile resultat. Hos Sandgaard Beton har de et stort udvalg af belægningssten som er anvendelig til en gangsti. Vælg bl.a. mellem en kvadratisk haveflise, en aflang haveflise eller en flot flise i granit.

Læs videre

Få mere tid til at tænke på boligindretning

Boligindretning er noget der fylder meget i manges tanker. Det handler jo trodsalt også om de ting du går og kigger på og lever i hver evig eneste dag. Derfor er det også vigtigt at boligindretningen er rigtig for hvordan du gerne vil leve i din bolig og hvilke omstændigheder der er.

 

Når man skal til at bo et nyt sted er det netop her man har mulighed for at tænke rigtig meget omkring boligindretning. Derfor er det også vigtigt at det hele bliver godt i første forsøg. Der er mange nye indtryk og ting du skal vænne dig til når du flytter, derfor vil det være optimalt hvis du kunne få mere tid til at fokusere på at tænke på hvordan dine møbler skal stå når du flytter et nyt sted hen.

Vores råd er derfor at du får hjælp til flytning og transport af dine gamle ting og du derfor kan frigive en masse ressourcer til at tænke på dit nye hjem i stedet. En flytning er ofte en irriterende proces da det er besværligt at fragte sine eksisterende møbler og det kan være besværligt at finde et køretøj der kan rumme det hele. Bor du i lejlighed i dag tilføjer højden blot endnu et irriterende element.

Derfor er det heldigt at du kan få flyttehjælp fra mange forskellige steder. At hyre flyttemænd som vil hjælpe dig med at pakke dit nuværende hjem ned og fragte det til det nye sted og samtidig bære det ind til de rigtige steder kan være en stor hjælp. Samtidig så slipper du for at udsætte både din samt venner og families ryg ved at slippe for at bære rundt på tunge møbler.

Læs videre