Blog

Sådan får du et billigt kvalitetstag

Er dit tag ved at være gammelt, usselt og slidt? Så er det nok hverken specielt pænt at se på, og det tåler garanteret heller ikke regn og uvejr særlig godt. Hvis dette er tilfældet, kunne du overveje at få udskiftet eller renoveret dit tag. Det vil få hele dit hus til at fremstå meget flottere, og du vil kunne nyde at sidde indenfor i læ uanset vejret. Det er ikke nødvendigvis nemt at finde ud af, hvilket tag du skal vælge, for der er utroligt mange forskellige tagtyper på markedet. Du vil med sikkerhed blive glad for et kvalitetstag i stål, da det både er holdbart og har en yderst fornuftig pris.

Effektiv og billig løsning

Hvis du gerne hurtigst muligt vil have dit tag i orden, er ståltaget den helt oplagte løsning. Monteringen af det er nemlig ekstremt hurtig, så der vil ikke gå lang tid, fra projektet sættes i gang, til det er færdigt. Den effektive montering betyder også, at du slipper for at have haven fyldt med byggerod i en lang periode.

Endnu en fordel ved, at det ikke tager lang tid at montere ståltaget, er, at du sparer en masse penge på den måde. Den korte arbejdstid resulterer nemlig i en billig pris, som du kan nyde godt af. Selvom ståltaget er en effektiv og prisvenlig løsning, vil resultatet blive mindst lige så flot som ved andre tagtyper.

Det holder længe

Ståltaget tåler både vind og vejr og er i det hele taget utroligt holdbart. Oven i købet får du endda en prisgaranti på hele 30 år med et Decra ståltag, så der går mange, mange år, før du igen skal bekymre dig om dit tag.

Lyder ståltaget som noget for dig? Så kan du med fordel gå ind og tjekke hjemmesiden ud med det samme, så du hurtigst muligt kan få dit drømmetag.

Læs videre

Skift selv laptopbatteri

Hvis du gerne vil lære selv at kunne skifte batteriet i en laptop eller en smartphone, så læs med her. Både smartphonen og den bærbare pc har revolutioneret vores samfund siden de blev introduceret for omverdenen i henholdsvis 2007, da nu afdøde Steve Jobs – stifter af Apple – præsenterede den første iPhone for en måbende verden, og i 1975, da techgiganten IBM introducerede den første bærbare pc til markedet. Ganske vist er det begge fantastiske og revolutionerede opfindelser, men vi kommer ikke udenom, at de medfølgende batterier aldrig har været til at skrive hjem over. I starten var de – særligt for laptoppens vedkommende – for tunge og for dårlige, mens det i dag i højere grad er levetiden, der er et problem. I dag bruger laptops og smartphones nemlig batterier af typen Lithium-Ion, som ganske vist er de bedste på markedet i forhold til vægt, pris og kapacitet, men som kun har en kapacitet på mellem 500 og 1000 opladninger, alt afhængigt af, hvordan og hvor intenst de bruges. Det vil typisk betyde, at batteriet ved daglige opladninger vil være slidt op efter 2-3 år. Læs med her, hvis du vil lære hvordan du identificerer din smartphone eller laptops serienummer. Læs mere her.

Identificer serienummer

Helt generelt forholder det sig typisk sådan, at serienummeret på din laptop eller smartphone kan aflæses på den originale emballage eller ved at besøge indstillinger som beskrevet nederst.

MAC

 • Kan altid aflæses på den originale emballage

 • Kan altid aflæses på bagsiden af produktet

 • Kan altid aflæses i indstillinger

Windows

 • Kan altid aflæses på den originale emballage

 • Kan tit aflæses bagerst på produktet

 • Kan altid aflæses i indstillinger.

Android

 • Kan altid aflæses på den originale emballage

 • Kan i nogle tilfælde aflæses på bagsiden af produktet (afhænger af mærke og model)

 • Kan altid aflæses i indstillinger.

IOS

 • Kan altid aflæses på den originale emballage.

 • Kan altid aflæses bagerst på produktet

 • Kan altid aflæses i indstillinger.

Læs videre

Hjemmelavet pizza på ingen tid

Faktum er, at de fleste danskere nyder en god slice pizza. Nogle bestiller, andre kører ud for at købe pizza mens nogle selv laver dem. Vælger man at lave sin egen pizza, vælger man helt selv hvad man kommer i, hvor meget man kommer i og hvor sprød pizzaen skal være. Denne oplevelse bliver dog endnu sjovere og spændende, når pizzaen bliver lavet i en udendørs ovn som er specielt designet til pizzaer. Det er dog ikke kun oplevelsen som forandrer sig, men også selve smagen af pizzaen. Bliver en pizza bagt i en udendørs pizzaovn, bages den under højere temperatur end hvis den tager en tur i den traditionelle ovn. I ovnen designet til pizzaer, bliver varmen fordelt jævnligt rundt over hele pizzaen, hvilket giver den en speciel form for sprødhed, som normalt ikke findes ved pizzaer bagt i en normal ovn. Bliver pizzaen varmet op ved hjælp af brænde i den udendørs pizzaovn, resulterer det i en unik smag, som er forårsaget af de olier som neutralt finder sted i træ.

Forøgelse af dit energiforbrug

Vælger du at købe en udendørs pizzaovn, forøger du også dit eget energiforbrug. Selvom der normalt bruges brande som varme i denne type ovn, bruges det altså en del mindre energi her, end i en normal ovn. Der bruges her ikke elektricitet eller nogen form for gas, og du har på denne måde en god mulighed for at øge dit energiforbrug og muligvis få et par kroner sparet væk fra regningen.

Ikke kun pizza

En udendørs pizzaovn kan bruges til en masse ting, udover dens hovedmål, nemlig Pizza. Du kan for eksempel varme flutes, hvidløgsbrød og bage normal brød i denne ovn. Så har du venner eller familie som er ellevilde med pizza, men du tværtimod ikke er, kan denne ovn tilfredsstille jer alle, på en gang.

Køb udendørs pizzaovn her.

Læs videre

Vælg et sort køkken

Et sort køkken er rendyrket enkelhed og giver et tidløst look. Vi er generelt på vej imod flere farver i boligindretningen. Drømmen om det hvide køkken er afløst af drømmen om det stemningsfyldte køkken. Hygge er nemlig blevet et universelt fænomen. Design og indretning, der udfordrer vores holdninger, er fremtiden. Et sort køkken er en holdnar tendens, du kommer til at se meget mere til.

Andre farver end hvid til køkken giver et nordisk look. Det udgør en modig og stemningsfuld kontrast til din hvide bolig og vores skandinaviske lys.

Et køkken er nærmest dét sted, der sætter rammerne om det gode hverdagsliv. I dag er dit køkken ikke bare et rum, hvor du laver din mad som det var engang.

Vi er alle forskellige og derfor skal dit hjem også afspejle det – her kan du finde et sort køkken fra AUBO. Husk på, at det er dig, der vælger og skal sætte dit personlige præg – du bestemmer, hvordan dit drømmekøkken skal se ud!

Et sort køkken kræver et rum, der kan bære det. Et sort køkken er derfor ikke egnet til alle hjem. Men du kan jo både vælge at gå fuldt ind på det sorte look eller bare nøjes med enkelte sorte elementer. Det kommer udelukkende an på din personlige smag, køkkenets størrelse og ikke mindst det naturlige lysindfald i dit køkken. Du kan derfor godt udvælge, hvor mange flader, der skal være sorte, uden at gå ”all in”.

Hvilket materiale skal jeg vælge?

Nogle sorte materialer er mere praktiske end andre. Fedtede fingre er eksempelvis typisk mere tydelige på flader i mat eller højglans sort end på flader i sort træfiner, skifer eller marmor. Det praktiske hensyn bør dog ikke afholde dig fra at vælge et sort køkken, da du sagtens bare kan vælge at få dit sorte køkken med laminat over, hvilket ikke reflekterer lys.

Læs videre

Når du skal indrette stuen: Det skal du undgå, og det skal du huske

I mange hjem er stuen det centrale rum, hvor folk samles, og hyggen skabes. Hvis du vil gøre stuen mere indbydende, så folk i højere grad samles dér, og hvis du vil gøre stuen hyggeligere, så kræver det lidt arbejde. Indretningen af stuen sørger for at sætte tryk på, hvad der allerede er godt, og hiver de dårlige udtryk op på et imødekommende og hyggeligt niveau. En hurtig indretning kan gøre underværker, og det behøver ikke være specielt indviklet. Overordnet set skal du blot have styr på følgende:

 • Hvordan skal stuen passe sammen med de andre rum?
 • Hvordan skal stuens elementer stå?
 • Hvilke møbler skal du anskaffe? En sofa er måske det vigtigste møbel i stuen. Hvis du starter med sofaen, kan du rette resten af møblerne efter sofaens look.
 • Hvilket udtryk skal indretningen give?

Do’s and don’ts i indretningsprocessen

Det kan være hjælpsomt først og fremmest at vide, hvad du ikke skal gøre. Indretningen er selvfølgelig subjektiv, men disse elementer vil oftest gøre stuens indretning sværere og stuen mindre indbydende. Dette skal du undgå:

 • Stil ikke alle møbler op ad væggen. Det skaber ubalance i rummet.
 • Stil ikke møblerne alt for tæt sammen i én klump – det kan føles klaustrofobisk.
 • Der skal gerne være plads ved indgangen til stuen, så man ikke føler sig klemt med det samme.

Her er derimod idéer, som kan være gode at realisere i stuen:

 • Udvælg et punkt, hvorfra du stiller alle møblerne ud fra. Det gør indretningen nemmere.
 • Hav fokus på mellemrum. Mellemrum mellem møbler skaber ånderum og mobilitet for personer blandt møblerne.
 • Et tæppe skal gerne ligge centralt blandt møblerne, og møblerne skal stå et par centimeter inde på tæppet.
 • Hold øje med linjerne mellem møbler og genstande – lad møblerne stå ensvinklet.
Læs videre

Få ekstra lejligheder i etageejendommen

Boligmangel er efterhånden et hyppigt diskuteret emne i dagens Danmark. Især når det kommer til de store byer i Danmark. Grundet for få boliger stiger priserne, og det bliver sværere og sværere for bl.a. studerende at finde en bolig. I København er det ikke unormalt, at et enkeltværelse koster over 6000 om måneden. For samme beløb kan du få en 4-værelses lejlighed i en mindre by. Men da de store universiteter og virksomheder oftest er placeret i de store byer, afskrækkes folk ikke af de høje priser på boliger. Har du altid drømt om at læse på KU, har du nemlig ikke andre muligheder. Derfor er flere og flere boligforeninger i storbyerne begyndt at udnytte deres bygninger til at skabe så mange lejligheder som overhovedet muligt. De ved nemlig, at det ikke bliver et problem at få lejligheden lejet ud. Jo flere lejligheder, jo flere til at betale leje, og dermed også jo flere penge til foreningen.

 

Sådan får du ekstra lejligheder i din etageejendom

Det kan lyde besværligt og som et stort renoveringsprojekt at skulle tilføje ekstra lejligheder til etageejendommen. Især hvis etageejendommen er af ældre dato. Men faktisk er det ikke så umuligt, som det måske lyder. Der findes flere forskellige måder at tilføje ekstra lejligheder til en etageejendom på. En af de mest populære måder at gøre det på, er ved at ombygge tagetagen til ekstra lejligheder. Især hvis etageejendommen allerede trænger til nyt tag, vælger mange at få gjort tagetagen beboelig. På den måde får man en ekstra etage, man kan leje ud, uden ret stor omkostning.

 

Hvad kræver det at ombygge tagetagen?

For at gøre tagetagen beboelig kræver det et ekstra niveau på bygningens hovedtrappe. Bygningens eksisterende hovedtrappe skal altså forlænges, hvilket ikke er så nemt, som det måske lyder. Der er nemlig mange hensyn at tage, når en hovedtrappe skal forlænges. Trapper har rent praktisk det ene formål at forbinde bygningen etager. Men trapper har også en visuel indvirkning. Er bygningens trapper flotte, bidrager det automatisk til en positiv oplevelse af hele bygningens indretning. Skal en etageejendoms hovedtrappe forlænges, nytter det derfor ikke noget, at forlængelsen ikke passer ind i den eksisterende trappes stil. For at alt bliver som det skal, kan det derfor være en god idé at tale med nogen, der har erfaring inden for forlængelse af hovedtrapper. Dette kan gøres her.

En af de mest almindelige trappetyper i en etageejendom er en halvsvingstrappe med enten skævetrin eller mellemrepos. Den indendørs toløbstrappe er smart, fordi den ikke fylder særlig meget. Toløbstrappen kan – som andre trappetyper – fås i mange forskellige udgaver, og laves i mange forskellige materialer. Uanset om du skal have forlænget en allerede eksisterende trappe, eller om du skal have bygget en helt ny, kan det igen være en god idé at få snakket det igennem med nogle professionelle. Så er du nemlig helt sikker på, at det bliver gjort ordentligt.

Læs videre

Det har du brug for, når du flytter hjemmefra

Er du nået til det punkt i dit liv, hvor du skal flytte hjemmefra? Det er en kæmpe frihed, men også et stort ansvar. Når du skal flytte, kan der være en del ting at tænke på, men når først du får skabt et overblik, er det ikke så uoverskueligt igen.

 

Har du tænkt tingene godt igennem?

 

Når først du får idéen om at flytte hjemmefra, så tænkt lige et par skridt videre. Har du overvejet, hvad det egentlig er, ud går ind til? Det gælder både økonomisk og psykisk. Er du klar til at flytte hjemmefra? Inden du flytter, bør du lægge et budget. Både et budget over selve flytningen og et månedligt budget. Skriv ned hvor mange penge, du har brug for til depositum, forudbetalt husleje, møbler og andre ting og sager. Du skal huske, at der skal bruges penge på rigtig mange ting, som du måske ikke lige har overvejet i første omgang. Sådan noget som støvsuger, tørrestativ, rullegardiner, knive, knivsæt, strygestål mm.

 

Spar penge på flytningen

 

Som sagt er det en dyr fornøjelse at flytte hjemmefra. Derfor er det også en god idé at spare, hvor du kan, når du skal flytte. Det er slet ikke nødvendigt at gå ud og købe alt fra helt ny. Du kan få rigtig mange fine brugte møbler, køkkengrej eller andet. Ofte kan du slet ikke mærke eller se, at det er brugt, men til gengæld kan du spare rigtig mange penge.

 

Tjek om du kan få boligstøtte

 

Det er ikke bare dyrt at flytte. Når først du er flyttet, skal du også have råd til husleje, mad og andre husholdningsting hver eneste måned. De fleste kan faktisk få boligstøtte, når de bor ude, så tjek op på, om du også kan få det. Det vil spare dig for en godt sjat penge hver måned.

 

Læs videre

Sundt indeklima

Det er vigtigt, at man husker at lufte ud regelmæssigt og efter en god nattesøvn. På den måde skabes der gennemstræk, så der kan komme ny frisk luft ind. Udluftning i dit hjem skal gøres uanset om, det er koldt eller varmt udenfor. Udluftning er lig med affugtning. Mange er ikke bevidste om, at indeklimaet har betydning for ens sundhed.

 

Sundhedsrisiko

Hvis du har et usundt indeklima, går det ikke kun udover din bolig. Det påvirker både dig og dine børn. Fugt i hjemmet kan medføre, at man udvikler allergier. Derudover er en af risiciene ved fugtskader ensbetydende med skimmelsvamp og forrådnelse. Dette kan være med til at til at give luftgener.

Et dårligt indeklima nedsætter din koncentrationsevne, og kan give søvnproblemer. Derfor tilegn dig selv nogle gode nye vaner – luft ud om morgenen, når du vågner og op ad dagen. Gør ofte rent, da det er med til at skabe et sundt indeklima. Det er altid bedre at forebygge et dårligt indeklima.

 

Sådan skaber du et sundt indeklima

Tegnene på et dårligt indeklima kan bl.a. ses på vinduerne. På vinduerne kan der komme fugt og dug, og det er derfor vigtigt at lufte ud. Fugten og duggen på vinduerne kan resultere i fugtskader. Det medfører, at du skal i gang med affugtning, og du skal have professionel assistance. Desuden skabes der en masse fugt hver gang, man tager et langt varmt bad. Husk derfor at lufte ud efter badet. Hæng dit tøj ud på dit badeværelse, hvis du ikke har mulighed for at kunne tørre tøjet i en tørretumbler. Men husk på, at der skal være en god ventilation. Tænd emhætten, når du står i køkkenet og laver mad. For at emhætten har den optimale udsugningsevne, skal du huske at rense emhættefilteret en gang imellem. Sørg desuden for, at der er nogenlunde den samme temperatur i alle rum.

 

Læs videre

Tre tips der gør havearbejdet nemmere

Er du den heldige ejer af en skøn have? Så ved du sikkert også, at sådan en have kræver pasning og pleje. For moderne mennesker med en travl hverdag kan havearbejdet ofte virke uoverskueligt. Men det behøver det ikke. På markedet findes nemlig nogle smarte løsninger, som kan gøre havearbejdet nemmere. Herunder får du følgende tre tips til nemmere havearbejde:

 • Invester i en robotplæneklipper
 • Plant i plantekasser og undgå dræbersnegle
 • Hjælp biodiversiteten og plant vilde bede

 

Invester i en robotplæneklipper

Kender du følelsen af, at du burde slå græsset, men det virker uoverskueligt? Så er en robotplæneklipper måske den rette løsning for dig. Robotplæneklipperen kører nemlig en fast rute på græsplænen i løbet af dagen, og hjælper dig med at slå græsset. Så slipper du selv for besværet. Jem & Fix har et stort udvalg af robotplæneklipper. Tag et kig på deres hjemmeside her og find plæneklipperen til dit behov og budget.

 

Plant i plantekasser og undgå dræbersnegle

Har du ofte problemer med dræbersnegle som æder dine bede med jordbær og grøntsager? Det er desværre et almindeligt problem. Dog kan du sikre dine planter for sneglenes indtog ved at plante dem i plantekasser. Plantekasser har nemlig den fordel, at de løfter planter op i højden, og sneglene kan ikke kravle op ad plantekasserne sider. På den måde slipper du for ødelagte planter.

 

Hjælp biodiversiteten og plant vilde bede

Du har sikkert hørt, at biodiversiteten i de danske haver er truet. De pæne, friserede haver giver nemlig dårlige livevilkår for insekter. Derfor er det faktisk en fordel at lade haven gro vildt. Slå kun ¾ af havens græs og plant nogle vilde, insektvenlige blomster. Hos mange blomsterforhandlere kan du købe en blanding blomsterfrø med vilde mark- og kornblomster. Udover at sådanne blomster er godt for biodiversiteten, pynter de gevaldigt i haven.

Læs videre

Sådan kan du indrette boligen for mindre penge

Lige meget om du har boet i dit hus i mange år, eller om du lige er flyttet, så skal ens hjem indrettes, som man gerne vil bo og leve. At indrette et helt nyt hus kan være besværligt, da der er mange tomme rum, man skal tage stilling til, og derfor er det også nemmere at indrette på ny, når man eksempelvis har boet i huset længe og har givet sine idéer lov til at blomstre samt udvikle sig, før man gør noget ved dem. Er du interesseret i at indrette dit hjem på ny, eller flytter du ind i noget nyt, som skal indrettes, så kan det være en god idé at spare penge, hvor man kan, da det ellers kan være en dyr fornøjelse.

Undersøg de mange interiørmuligheder

Når man skal indrette, bør man undersøge de forskellige indretningsstile samt interiørmuligheder, så man er 100 % sikker på, hvad man vil med sine rum. Køber man ting for hurtigt, kan det være, at man senere falder over noget, man hellere vil have, og derfor er det en klar fordel at undersøge markedet grundigt allerførst og dernæst købe. Dette er også en fordel, hvis du ønsker at spare penge, da du kan være heldig at falde over gode tilbud, hvis du venter lidt. Black Friday er kæmpe stort i Danmark, og venter du til at købe dine ting på dagen, kan du spare mange penge.

Søg inspiration og idéer lokalt

Bor du i Århus, og er du på udkig efter idéer og inspiration til din indretning op til Black Friday, så er der også gode muligheder for, at du kan det. På den måde kan du være stensikker på, at du finder de rette indretningsstil og det rette interiør, som skal pynte dit hjem fremadrettet. Det gavner sig altså, hvis man væbner sig med en god portion tålmodighed.

Læs videre