Blog

Sådan kan du indrette boligen for mindre penge

Lige meget om du har boet i dit hus i mange år, eller om du lige er flyttet, så skal ens hjem indrettes, som man gerne vil bo og leve. At indrette et helt nyt hus kan være besværligt, da der er mange tomme rum, man skal tage stilling til, og derfor er det også nemmere at indrette på ny, når man eksempelvis har boet i huset længe og har givet sine idéer lov til at blomstre samt udvikle sig, før man gør noget ved dem. Er du interesseret i at indrette dit hjem på ny, eller flytter du ind i noget nyt, som skal indrettes, så kan det være en god idé at spare penge, hvor man kan, da det ellers kan være en dyr fornøjelse.

Undersøg de mange interiørmuligheder

Når man skal indrette, bør man undersøge de forskellige indretningsstile samt interiørmuligheder, så man er 100 % sikker på, hvad man vil med sine rum. Køber man ting for hurtigt, kan det være, at man senere falder over noget, man hellere vil have, og derfor er det en klar fordel at undersøge markedet grundigt allerførst og dernæst købe. Dette er også en fordel, hvis du ønsker at spare penge, da du kan være heldig at falde over gode tilbud, hvis du venter lidt. Black Friday er kæmpe stort i Danmark, og venter du til at købe dine ting på dagen, kan du spare mange penge.

Søg inspiration og idéer lokalt

Bor du i Århus, og er du på udkig efter idéer og inspiration til din indretning op til Black Friday, så er der også gode muligheder for, at du kan det. På den måde kan du være stensikker på, at du finder de rette indretningsstil og det rette interiør, som skal pynte dit hjem fremadrettet. Det gavner sig altså, hvis man væbner sig med en god portion tålmodighed.

Læs videre

Derfor skal du ikke betale en formue for nye døre og vinduer

Hvis du er i gang med at renovere din bolig, eller hvis du bare gerne vil sætte et nyt præg på din bolig ved at ændre lidt på indretningen, kan det være, at du har brug for nye døre og vinduer. Nye døre og vinduer kan skabe et helt nyt udseende til din bolig og kan hjælpe med at få mere dagslys i din bolig. Det kan også være, at de nuværende vinduer og døre ser slidte ud, og dermed trænger til en udskiftning. Lige meget hvad grunden er, er det ikke nødvendigt at betale en formue for nye døre og vinduer.

Undersøg markedet

Først og fremmest handler det om, at du undersøger markedet for muligheder, når det kommer til vinduer og døre. Du kan have en helt anden stil end din nabo, og derfor er det ikke sikkert, at I skal købe vinduer og døre af samme forhandler. Find ud af, hvilken stil du godt kan lide, når det gælder vinduer og døre og find derefter ud af, hvor du kan købe disse modeller, og om der er forskel i prisen hos forskellige forhandlere. Du kan blandt andet finde billige døre og vinduer her.

Køb brugte vinduer og døre

Der kan være mange penge at spare ved at købe brugte vinduer og døre. Ved at undersøge muligheden for at købe brugte vinduer og døre, får du også et større udvalg. Hvis du finder en brugt dør, som du rigtig godt kan lide, men du synes, at farven er forkert, eller at der er nogle ridser i døren, så husk at en omgang maling kan gøre underværker. Når døren i sig selv ikke har kostet særlig meget, kan du hurtigt og billigt købe en spand maling og give døren det udtryk, som du ønsker, og du vil stadig have sparet en masse penge.

Læs videre
Brug flotte Hay-møbler

Boligindretning: Sådan undgår du skimmelsvamp

Skimmelsvamp er noget af det værste, man som boligejer kan komme ud for. Skimmelsvamp kan ødelægge et helt hjem, og når det først er opstået, er det tæt på umuligt at komme af med igen. Derfor er det utroligt vigtigt, at man hele tiden har fokus på at forebygge dette, og her er der faktisk en hel del, man selv kan gøre.

Skimmelsvamp og indretning

Når det kommer til indretning er det helt essentielt, at have skimmelsvamp in mente, når man placerer møblerne. Møblerne må aldrig stå helt op til væggen, da det giver en klaustrofobisk tendens blandt væg og det på gældende møbel. på den måde kan materialet ikke ånde og komme af med fugt, som så vil blive optaget i vægen istedet. Og sker det, vil der med tiden opstå skimmelsvamp.

Hvordan ved du, om det allerede er for sent?

Det kan være svært at gennemskue med det blotte øje, om boligens vægge allerede har lidt skade. Derfor kan man med fordel anskaffe sig en måler til netop dette. Disse apparater er altafgørende for at vide, om der er fugt tilstede i væggene. Derfor bør du undersøge markedet grundigt for disse apparater og desuden overholde ovenstående regel for møbleringen

Læs videre
Fremvisning af møbler

Præsentation af boligindretning

Brug et boligevent til at præsentere produkter

Virksomheder der sælger indretning til boliger, kan bruge et event til at showcase deres produkter og hvad de kan tilbyde. Ligeledes kan virksomheder, der basere deres forretning på design. Et event som fremviser, både produkter og fremhæver disse ved at lave en stilfuld opsætning og indretning, ville kunne skabe en større interesse hos kunder og andre interessenter. Men sådan et event kommer ikke op af sig selv, der skal gøres et godt stykke forarbejde forinden. Dette forarbejde kan eventbureauet Event Republic tage sig af.

Det handler om at imponere

Selv om man ved noget om indretning, som virksomhed, så er det ikke ensbetydende med at man kan sætte gang i et helt event. For det kræver mere en indretning at kunne skabe de perfekte rammer om sine produkter, så de kan showcases bedst muligt. Man vil gerne kunne imponere eventdeltagerne og give dem nye ideer og inspiration, som de kan tage med hjem. Det skal være en oplevelse at deltage i sådan et event, ellers er det ikke interessant. Derfor skal man sørgefor at eventen bliver den oplevelse som der forventes eller måske, at det bliver en større oplevelse end de forventer. Hvis man formår at overraske på en positiv måde, så vil deltagerne kunne huske eventen længe efter og det kan skabe gode relationer.

Professionel fremgangsmetode

Når det kommer til at overraske og skabe et event ud over det sædvanlige, så vil Event Republic være en god partner. Deres fremgangsmåde er professionel og struktureret, så I hele tiden ved hvad der kommer til at ske, og så I får det event, som I ønsker.  De kan skabe en rød tråd i opsætningen og materialer, så det kommer til at stemme overens med jeres virksomhed og dermed skabe den rette stemning. På den måde vil deltagerne ikke være i tvivl om, hvem der er arrangøren bag og hvad det er man skal fokusere på, når man er der.

Læs videre

Gå uden om ejendomsmægleren og sæt selv dit hus til salg

Ejendomsmæglere er ekstremt dyre, og det er svært at måle hvad dine penge egentligt bliver brugt på. Hvis man som køber, nogensinde har været rundt og få fremvist huse af en ejendomsmægler, kan man ofte stå med en fornemmelse af at de aldrig har sat en dør indenfor huset, og nærmest forventer at det bare sælger sig selv. Det er en branche der godt kan skabe mistillid af både køber og sælger, og de tager nogle helt åndssvage procenter. Vi mener at det er meget nemmere, at sælge huset selv, og derfor har vi valgt at skrive dette indlæg, der kan sætte dig på rette vej, når du selv skal sælge huset.

Boligsider

Der findes et hav af sider online, hvor du kan sætte dit hus til salg. Det kræver lidt arbejde for du skal selv tage billeder, og præsentere det flot. Men gør du arbejdet godt, kan det måske være med til at give pote i den anden ende, og det er det som er det afgørende. Du skal selvfølgelig selv vise huset frem, og vi kan ikke forestille os nogen bedre til at vise det frem, end dem der har boet der. Man skal selvfølgelig have sælger hatten på, men i dag er der flere der foretrækker sælgere der er nede på jorden og ærlige, fremfor smarte duksedrenge med skjorten i buksen, hvor det ligner det stadig er far der giver dem tøj på. Fordelen ved ejendomsmæglerne er egentligt kun netværket, men helt ærligt, så kan man finde det samme online hvis man gider.

Præsentering

Når man skal sælge sit hus online, så handler alt om præsentationen. Derfor anbefaler vi at du gør brug af det nye bureau esoft, som egentligt bare er en service der sørger for at du selv kan markedsføre din bolig. De tager billederne, video og strategi, du får det perfekte materiale til at sælge huset på nettet, også er det meget billigere end de dumsmarte ejendomsmæglere.

Læs videre

Spar penge på bolig indretningen

Er du en af dem der ofte gerne vil omrokkere eller indrette din bolig på ny, uden at have det overskydende budget der kan få håndværkere til at ordne alle de svære opgaver? Eller skal du indrette dit nye hus for første gang? Måske er din kone glad for at ændre alle værelse ofte, og du vil bare gerne spare penge? Læs med i denne artikel, hvor vi har en redning til alle jer der gerne vil spare en masse penge på boligindretning.

DIY tips

Det mest oplagte er helt klart at påtage mange flere gør det selv opgaver. Alle tror de fleste opgaver er meget svære, men ser man fx programmer som nybyggerne ser man helt almindelige mennesker der laver (næsten) det hele selv. Det burde du også være i stand til, og specielt i en verden hvor vi har google og youtube der kan guide dig på vejen til det perfekte resultat. Derfor kan vi kun anbefale, at du går ind på diverse online kanaler og søger efter inspiration og fremgangsmåder til at “gøre det selv”.

Køb materialer billigt

Køb dine bygge materialer billigt. Man behøver ikke gå ned i det lokale byggemarked, som er nødt til at tage urimelige priser for at overleve. Vi lever i 2019, og mulighederne er altså uendelige med internettet. Der findes ikke noget man ikke kan købe online, og det er altid til fordelagtige priser, hvis man sammenligner med fysiske butikker. Her kan du blandt andet benytte dig af rabatsidder som fx rabatbanditten.dk.

Loppemarked

Det er meget undervurderet at tage på loppemarked. Du behøver ikke engang være kreativ, der står en masse ekstremt billige ting, som du endda kan presse lidt længere ned. Fordelen er helt klart at man ikke behøver at være særligt kreativ, man skal ikke selv lede efter de små detaljer, man går bare rundt og finder noget man kan lide.

Læs videre

Sådan klager du til en håndværker

Desværre er håndværker branchen ofte plaget af klager og sager, der ikke altid ender godt. Der er desværre nogle få håndværkere der ikke gør deres arbejde ordenligt, og forsøger at skjule deres fejl. Disse få håndværkere sætter desværre et dårligt blik på nogle håndværker brancher, som kan være meget skadende. Det er ikke sagt man skal gå og frygte alle håndværkere vil forsøge at snyde dig og lave an masse fejl, dog anbefaler vi at du benytter håndværkere der har gode anmeldelser og positiv omtale. Står du desværre i en grim situation, og din håndværker har efterladt en masse fejl og mangler, så er der en lang proces foran dig, og du bør starte med det samme. Læs med her og find ud af hvordan du starter en klageproces mod en håndværker der har lavet sjusk på dit byggeprojekt.

Klagegang

Som regel vil man starte med at gå til ankenævnet, der kan udstede en kendelse til dig. Håndværkeren behøver desværre ikke at følge kendelsen, men det kan for dig være en stærk indikator for at du vil vinde en retssag, og dette kan være med til at skræmme håndværkeren så han slipper for ekstra omkostninger, og det vil resultere i han kan give et afslag i prisen, eller at han selv vil komme ud og ordne de fejl han har efterladt. Før man kan gå i ankenævnet skal man have nogle klager på skrift. Disse klager kan du sende direkte til håndværkeren, og håndværker firmaet. Find eventuelt nogle klage skabeloner på internettet.

Retten

Hvis håndværkeren stadig nægter at gå på en form for kompromis, der giver dig det resultat du vil have, så skal du til at overveje og tage sagen i retten. Snak med en advokat og få vurderet sagen, derefter kan du vurdere om du vil tage chance.

Læs videre
lås_døren

Sikre dit hjem mod indbrud

Danske hjem er desværre stadig stærkt udsat for indbrud, og der sker i gennemsnit et indbrud hvert kvarter. Derfor er det utroligt vigtigt at gøre hvad du kan for at forebygge indbrud. Vi vil her i artiklen komme med nogle forslag til hvad du kan gøre for at mindske risikoen for at tyven vælger din bolig næste gang. 

Tænd lyset når du skal være væk i længere tid 

Det kan være en god ide at tænde lyset inden du forlader hjemmet, især hvis du skal være væk over natten eller i en længere periode. Det giver den effekt at det ligner du er hjemme. Derfor kan det være at tyven vælger at springe din bolig over. 

Skifte låsen ud 

Hvis du har en gammel nøgle, f.eks den runde Ruko nøgle, kan det være en god ide at få den skiftet ud til en dirke- og borefri lås. Det er nemlig bevist at områder der har fokuseret på at få skiftet gamle låse ud, er antallet af indbrud faldet. 
Hvis du skal have skiftet låsen ud skal du have fat i en låsesmed der kan gøre det for dig. Du kan finde en låsesmed, der kommer ud i hele Københavns området. Se mere her. 

Nabohjælp 

En anden effektiv løsning er nabohjælp. Nabohjælp er en ordning, hvor naboer aftaler at holde øje med hinandens boliger, når nogle ikke er hjemme. Det viser man så ved at klistre et mærke med nabohjælp på døren eller postkassen. Når en tyv ser dette skilt, vælger de ofte at gå let og elegant videre derfra, fordi de ved at denne ordning virker.
Nogle vælger også at parkere deres ekstra bil i naboen indkørsel, hvis de er væk, så det ligner der er nogen hjemme.
Vi håber at nogle at disse forslag kan gøre at du undgår at få indbrud i din bolig i fremtiden. 

Læs videre

Skift døre og vinduer i dit hus

Døre og vinduer er måske ikke lige det, som bliver prioriteret først. Det er nemlig ikke umiddelbart det, som er så spændende at bruge penge på. Alligevel er det noget af det, som faktisk kan give en stor forskel i udseende på dit hus. Både indvendigt og især udvendigt.

Få styr på låsen, når du skifter døre og vinduer

Når du skifter døre og vinduer, så skal du selvfølgelig også have nogle nye låse til disse. Få styr på dem ved tjek fra din lokale låsesmed. Det er vigtigt, når du investerer i noget nyt, at det også lever op til højeste sikkerhed. Derfor kan du få hjælp af din lokale låsesmed i Virum her.

Når du har nye låse, døre og vinduer, så er du også langt bedre sikret mod indbrud. Indbrudstyve vælger nemlig som oftest de hjem, som er nemmest at komme ind i. Derfor vil de sandsynligvis gå forbi dit, hvis de ser, at det tager længere tid at bryde igennem dine låse.

Mal dine døre og vinduer

Hvis du ikke har råd til at få skiftet alle døre og vinduer indenfor nærmeste fremtid, men alligevel gerne vil have, at der sker noget nyt, så kan du også male disse. Maling kan nemlig gøre en stor forskel på udseende af dine døre og vinduer. Det kan give et helt nyt look udvendigt, så det næsten kan synes som noget nyt.

Det koster selvfølgelig også penge at male døre og vinduer. Det er også selvom, at man kan gøre det selv. Der skal nemlig stadig bruges penge på maling. Det skal derfor være et projekt, som man har lyst til, da det også tager en del tid at male, hvis du har mange vinduer og døre. Derudover er det ikke helt så simpelt som at male en væg, da et vindue er noget mere kringlet at male.

 

 

Læs videre
maling

Mal boligen om, så den passer til indretningen

Det er let at skifte møbler og inventar i boligen, men det er ikke altid lige let at skulle skifte farve på væggene. Så derfor kan det anbefales at få malet hele boligen igennem i en stilren farve, som gerne skulle holde i lang tid efter. Vi kommer derfor med nogle forslag til hvilke farve det kunne være, samt hvilke typer maling man skal bruge i de forskellige rum. 

Hvorfor er det vigtigt at vælge den rigtige glans i maling? 

Når du skal vælge maling er det ikke kun farven der er vigtigt, men også hvilken glans den har, alt efter hvilket rum det er man skal male i. Glans er en skala der går fra 0-80, hvor 0 giver en helt mat maling, med ingen refleksion i. og 80 er den mest blanke og glatte type maling, med høj refleksion.
Man anbefaler at man i et voksensoveværelse har en maling med glans 5, hvor man på børneværelser har omkring 10, da de kan klare at blive tørre mere, og er lettere at gøre rent. 
i køkkenet anbefales det at have en glans mellem 10 og 25 og det skyldes at der er meget damp i køkkenet, og så skal der være mere lak i malingen, så fugten ikke trænger ind i væggen. Det er også vigtigt at man let kan tørre væggen af, især bag kogeplader.
På badeværelset skal man have en glans 25-50, da dette er et vådrum, hvor der er høj fugt. 

Lad en professionel maler stå for arbejdet 

Hvis det er for uoverskueligt at skulle male hele boligen selv, og have styr på glans, farver og at få malet det så det ser ordentligt ud, kan det anbefales at lade en professionel malermester stå for arbejdet. Du får du også med garanti et pænt resultat. 

Læs videre