Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der kan være ganske mange og gode grunde til at forbedre din bolig. Boligforbedringer er tit og ofte ensbetydende med store besparelser på vand- og varmeregningen – blot for at nævne et eksempel. Der kan også være tale om forbedringer, der sikre dig mod vejr og vind.

I denne artikel præsenterer vi en række boligforbedringer du med fordel kan overveje at implementere i 2016, hvis du drømmer om et mere moderne og bæredygtigt hjem.

Et omfangsdræn sikre dit hus mod voldsomme nedbørsmængder

Danmark har i de sidste par år været udsat for en masse nedbør inden for korte perioder. Det stiller større krav til, hvad det almindelige hus kan klare, når det kommer til massiv nedbør.

Hvis du bor et i meget udsat område i forhold til nedbør, oversvømmelse og lignende, så er det en uhyre god ide at få etableret et omfangsdræn. Med et omfangsdræn kan du lede vandet væk på en meget effektiv måde, så det ikke går ind og skader dit hus – nærmere bestemt dit fundament. Vand i fundamentet er i langt de fleste tilfælde lig med meget dyre regninger til håndværkere og lignende som skal udbedre skaderne.

Guide: Sådan får du den bedste pris på omfangsdræn

Varmepumper er i meget høj kurs

Hvis du længe har drømt om en lavere varmeregning, så er der ingen tvivl om, at du bør se nærmere på varmepumper. Med en varmepumpe kan du få uhyre billig varme til opvarmning af boligen. Varmepumpen får nemlig sin varme fra luften udenfor, hvilket er meget miljøvenligt og ikke mindst bæredygtigt.

Varmepumpen skal blot bruge lidt strøm for at omdanne luften til varm luft eller vand til brug indenfor. Det vil altså sige, at du ved at skifte dit oliefyr ud med en varmepumpe kan spare dig selv og husholdningen for ekstremt mange penge.

Sådan fungerer en varmepumpe:


 

Udnyt nedbøren og genbrug regnvandet

I forlængelse af afsnittet om omfangsdræn, så bør du også vide, at der er god grund til at udnytte de store vandmasser som rammer Danmark i disse år. Regnvand kan nemlig genbruges i din husholdning, så du kan spare på vandet.

Regnvand kan opsamles og for eksempel bruges til toiletskyl, vaskemaskine og ikke mindst vask af bil og havevanding. Ved at opsamle regnvand til genbrug kan du altså ”cutte” pæne summer af dine vandregninger. Derudover gør du også en meget god ting for miljøet. Og hvem vil ikke gerne spare penge og have god samvittighed på samme tid?