Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Kreative og innovative kompetencer efterspørges i eksploderende grad på  arbejdspladserne, og eksperter vurderer, at det er essentielle egenskaber hos nutidens og fremtidens medarbejdere og samfundsborgere. Derfor er det vigtigt, at vi prioriterer vores børns kreative udvikling, og stimulerer dem til at fortsætte med at tænke i alternative baner. Som forældre kan man hjælpe det på vej ved at indrette børneværelset, så børnene har mulighed for at udfolde deres kreative evner og ikke mindst fantasi.

Kreativitet og udvikling

Ud over at være efterspurgt på danske såvel som internationale arbejdspladser er kreativitet også afgørende for børns generelle udvikling. Gennem kreative aktiviteter, får børnene nemlig mulighed for at udtrykke tanker, følelser og stemninger, som måske er svære at sætte ord på. Det er en måde at bearbejde de mange indtryk, de får fra virkelighedens og fantasiens verden. At lægge kræfter i at opdrage kreative børn er således ikke kun en samfundsinvestering, men også en investering i vores børns identitet og trivsel.

Stimuler kreativiteten

Som udgangspunkt er det mindre barn kreativt tænkende af natur, men efterhånden som det bliver ældre, begynder det at overveje, om ideerne er for skøre og holder dem i stedet tilbage. Derfor må man som forældre hjælpe sit barn med at fastholde de kreative tankegange og ikke holde op med at dele sine ideer.

Sæt gang i kreativiteten og fantasien på børneværelset, men legetøj og andre indretningsartikler, der opfordrer dem til at lege. Børn udtrykker sig blandt andet kreativt, når de tegner eller maler, og ved at købe en stor tavle og en pakke kridt til værelset, har de altid muligheden for at hygge sig med det. Hvis tavlen hænger på væggen er den nemlig altid både synlig og tilgængelig, hvilket øger sandsynligheden for, at den bliver brugt, væsentligt.
Derudover har farverig indretning ofte en positiv effekt, da stærke farver skaber liv og positiv energi i rummet.