Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Er du nået til det punkt i dit liv, hvor du skal flytte hjemmefra? Det er en kæmpe frihed, men også et stort ansvar. Når du skal flytte, kan der være en del ting at tænke på, men når først du får skabt et overblik, er det ikke så uoverskueligt igen.

 

Har du tænkt tingene godt igennem?

 

Når først du får idéen om at flytte hjemmefra, så tænkt lige et par skridt videre. Har du overvejet, hvad det egentlig er, ud går ind til? Det gælder både økonomisk og psykisk. Er du klar til at flytte hjemmefra? Inden du flytter, bør du lægge et budget. Både et budget over selve flytningen og et månedligt budget. Skriv ned hvor mange penge, du har brug for til depositum, forudbetalt husleje, møbler og andre ting og sager. Du skal huske, at der skal bruges penge på rigtig mange ting, som du måske ikke lige har overvejet i første omgang. Sådan noget som støvsuger, tørrestativ, rullegardiner, knive, knivsæt, strygestål mm.

 

Spar penge på flytningen

 

Som sagt er det en dyr fornøjelse at flytte hjemmefra. Derfor er det også en god idé at spare, hvor du kan, når du skal flytte. Det er slet ikke nødvendigt at gå ud og købe alt fra helt ny. Du kan få rigtig mange fine brugte møbler, køkkengrej eller andet. Ofte kan du slet ikke mærke eller se, at det er brugt, men til gengæld kan du spare rigtig mange penge.

 

Tjek om du kan få boligstøtte

 

Det er ikke bare dyrt at flytte. Når først du er flyttet, skal du også have råd til husleje, mad og andre husholdningsting hver eneste måned. De fleste kan faktisk få boligstøtte, når de bor ude, så tjek op på, om du også kan få det. Det vil spare dig for en godt sjat penge hver måned.