Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Du har en pæn og velholdt have med mange smukke planter. Haven mangler bare lige et lille løft. Kender du det? Der er mange gode muligheder for at give haven et løft. Mange vælger at anlægge en gangsti gennem haven. Det giver et nyt udseende til haven. En gangsti kan ofte få haven til at se majestætisk ud med en flot sti gennem haven, og en gangsti gennem haven har tilmed mange praktiske fordele.

Du kan selv anlægge din egen gangsti, og herunder får du en guide til, hvordan du kommer godt i gang.

Hvor skal gangstien placeres?

En gangsti er anvendelig mange steder på husets grund. Fra indkørslen til hoveddøren, ned gennem haven eller fra terrassen til drivhuset. Første step på vejen til at etablere en gangsti er at vælge et godt sted i haven til gangstien. Vælg et sted hvor gangstien vil være mest anvendelig og samtidig give haven et flot udseende. Er der et sted i haven, hvor underlaget er ujævnt? Der kan det være en god løsning at etablere en gangsti.

Gode belægningssten giver det bedste resultat

Udover at en gangsti giver havens udseende et løft, gør gangstien det også nemmere for dig at bevæge dig rundt i haven. Selv på regnfulde dage, hvor græsset er vådt, kan du gå rundt i haven. Med gangstien slipper du nemlig for våde fødder.

Derudover er gangstien stabil at gå på. Har du gæster på besøg, er det nemt at vise dem rundt i haven med en gangsti. Særligt til dårligt gående personer er gangstien ideel.

Når du skal etablere gangstien, er det vigtig med gode belægningssten. Det giver det pæneste og mest stabile resultat. Hos Sandgaard Beton har de et stort udvalg af belægningssten som er anvendelig til en gangsti. Vælg bl.a. mellem en kvadratisk haveflise, en aflang haveflise eller en flot flise i granit.