Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis du ejer en ejendom eller er ansvarlig for driften af en, så er vedligeholdelsen en af de vigtigste opgaver. Det gælder både de indendørs og udendørs områder til fælles afbenyttelse for ejendommens beboere. Ønsker du ikke selv at varetage disse opgaver, kan du ansætte en vicevært eller et ejendomsservicebureau, til at gøre det for dig.

De mange ydelser

Når du ansætter en vicevært eller et ejendomsservicebureau til at varetage vedligeholdelsen af din ejendom, vil der i kontrakten stå, hvilke opgaver det forventes, at de udfører og samt, hvor ofte det skal gøres. Det kan for eksempel dreje sig om at slå græsset og klippe hækkene på fællesarealerne omkring bygningen om sommeren. Om vinteren handler det ofte om sneskovling og spredning af grus og sand på arealerne omkring og foran bygningen, så der ikke er risiko for, at nogen falder og kommer til skade. Det indebærer udskiftning af diverse pærer, når de springer eller vedligeholdelse af vaskemaskiner, tørretumblere mm i fælles vaskerum. Overordnet er der tale om alle de ting, der er med til at få ejendommen til at fungere optimalt i forhold til vedligeholdelse af fællesarealer. Generelt er der et varieret udvalg at vælge imellem.

Vicevært eller ejendomsservice?

Vælger du en vicevært vil der ofte være mere kontakt til beboerne. Det giver en anden indsigt i beboernes generelle trivsel og, hvordan du kan optimere din ejendom til deres fordel. En fordel ved viceværten er, at han ofte er beboende i ejendommen og derfor er hurtigt til stede, når der er brug for det. Ønsker du på den anden side effektivitet og strømligning af de foreliggende opgaver kan du med fordel vælge et ejendomsservicebureau. Her vil du have alle vedligeholdelsesservices samlet hos et firma, der hurtigt og effektivt vil lære dig og dine forventninger at kende, så de kan leve bedst muligt op til dem.