Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Boligmangel er efterhånden et hyppigt diskuteret emne i dagens Danmark. Især når det kommer til de store byer i Danmark. Grundet for få boliger stiger priserne, og det bliver sværere og sværere for bl.a. studerende at finde en bolig. I København er det ikke unormalt, at et enkeltværelse koster over 6000 om måneden. For samme beløb kan du få en 4-værelses lejlighed i en mindre by. Men da de store universiteter og virksomheder oftest er placeret i de store byer, afskrækkes folk ikke af de høje priser på boliger. Har du altid drømt om at læse på KU, har du nemlig ikke andre muligheder. Derfor er flere og flere boligforeninger i storbyerne begyndt at udnytte deres bygninger til at skabe så mange lejligheder som overhovedet muligt. De ved nemlig, at det ikke bliver et problem at få lejligheden lejet ud. Jo flere lejligheder, jo flere til at betale leje, og dermed også jo flere penge til foreningen.

 

Sådan får du ekstra lejligheder i din etageejendom

Det kan lyde besværligt og som et stort renoveringsprojekt at skulle tilføje ekstra lejligheder til etageejendommen. Især hvis etageejendommen er af ældre dato. Men faktisk er det ikke så umuligt, som det måske lyder. Der findes flere forskellige måder at tilføje ekstra lejligheder til en etageejendom på. En af de mest populære måder at gøre det på, er ved at ombygge tagetagen til ekstra lejligheder. Især hvis etageejendommen allerede trænger til nyt tag, vælger mange at få gjort tagetagen beboelig. På den måde får man en ekstra etage, man kan leje ud, uden ret stor omkostning.

 

Hvad kræver det at ombygge tagetagen?

For at gøre tagetagen beboelig kræver det et ekstra niveau på bygningens hovedtrappe. Bygningens eksisterende hovedtrappe skal altså forlænges, hvilket ikke er så nemt, som det måske lyder. Der er nemlig mange hensyn at tage, når en hovedtrappe skal forlænges. Trapper har rent praktisk det ene formål at forbinde bygningen etager. Men trapper har også en visuel indvirkning. Er bygningens trapper flotte, bidrager det automatisk til en positiv oplevelse af hele bygningens indretning. Skal en etageejendoms hovedtrappe forlænges, nytter det derfor ikke noget, at forlængelsen ikke passer ind i den eksisterende trappes stil. For at alt bliver som det skal, kan det derfor være en god idé at tale med nogen, der har erfaring inden for forlængelse af hovedtrapper. Dette kan gøres her.

En af de mest almindelige trappetyper i en etageejendom er en halvsvingstrappe med enten skævetrin eller mellemrepos. Den indendørs toløbstrappe er smart, fordi den ikke fylder særlig meget. Toløbstrappen kan – som andre trappetyper – fås i mange forskellige udgaver, og laves i mange forskellige materialer. Uanset om du skal have forlænget en allerede eksisterende trappe, eller om du skal have bygget en helt ny, kan det igen være en god idé at få snakket det igennem med nogle professionelle. Så er du nemlig helt sikker på, at det bliver gjort ordentligt.