Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til

Vi bliver nødt til at foretage en aktiv handling, hvis vi skal få moderjord på rette kurs. I mange år er der ikke blevet tænkt synderlig meget over miljøet, men det skal ændres nu, så vores lille klode bevarer den smukke natur. Du tænker måske, at det kan være ligegyldigt, hvad du gør – forkert. Vi kan alle gøre en forskel, og selvom du ikke kan ændre meget på verdensplan, så kan dine små investeringer i hjemme måske endda inspirere andre til at lave de grønne valg, så det hele går lidt hurtigere.

Læs med her hvis du vil have et grønnere hjem.

Overvej et skifte til en varmepumpe

Sidder du lige nu inde med et oliefyr, når du skal opvarme hjemmet, er det bare med at få den skiftet ud. Her er varmepumpen en eminent løsning. Med dette skifte kan du nemlig spare op til 2/3 af din varmeregning, men samtidig kan du skære 1/3 af din CO2 udledning. Selvfølgelig er der en investering til start, hvis du skal have en varmepumpe, men den investering tjener sig hurtigt ind med renter. Og samtidig med det hele gør du noget aktivt for at hjælpe miljøet på rette kurs.

Hos https://www.kinnan.dk/ kan du finde lige den varmepumpe, der passer ind i boligen hos dig, hvad enten du mangler en luft til luft eller luft til vand.

Et grønt tag

Det er måske ikke noget, du har hørt meget om før, men det er bestemt en effektiv måde, hvorpå du kan hjælpe dig selv med at blive Co2-neutral. Et grønt tag betyder kort sagt, at du får planter, græs og anden vegetation på taget. Det holder eksempelvis på op mod 60-70% af alt regnvandet, så kloakkerne ikke bliver overfyldte.

Generelt er et grønt tag en klimavenlig løsning, som ikke mange har tænkt over, men som bestemt er et smart tiltag til boligen – og faktisk ser det også utrolig flot ud. Vil du vide mere om det samt andre tiltag, kan du kigge forbi Nykilde, som er eksperter inden for området.

Hold kød fra bordet en dag om ugen

Vi er rigtig glad for vores kød her i Danmark, og det smager da godt. Men hvis du vælger at indføre en kødfri dag i hjemmet, har du faktisk endnu et grønt tiltag. Til produktionen af fødevarer og specielt kød udledes en masse drivhusgasser, og det er noget, som forskere verden over arbejder dagligt på at forbedre. Det er bare ikke lige til, så hvis du og familien vil hjælpe lidt indtil en løsning er fundet, kan det passende være ved at holde kødfri en gang om ugen. Det er en utrolig lille ting, og selvom du måske ikke tror det, er der faktisk et hav af lækre retter, som ikke indeholder kød.

Find eventuelt nogle opskrifter på nettet – her er nok at tage af.

At gøre dit hjem en smule grønnere er ikke noget, der kræver det store af dig. Du kan med små tiltag gøre meget, og de ovenstående er blot nogle få ideer af mange.