Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Skydedøre er en fantastisk tilføjelse til ethvert hjem. De er slanke, de sparer plads, og de lukker naturligt lys ind. Men før du kan nyde godt af alle fordelene ved en skydedør, skal du sørge for at måle korrekt til en skydedør. Her er en trin-for-trin-guide til, hvordan du gør netop det.

Bestem den grove åbningsstørrelse

Det første skridt er at bestemme den grove åbningsstørrelse. Dette er det rum, som døren vil fylde, når den er installeret. For at gøre dette skal du blot måle bredden og højden af det rum, hvor du ønsker at installere døren 

Vælg din dørtype

Dernæst skal du beslutte, hvilken type skydedøre du vil have. Der findes tre hovedtyper af skydedøre: enkelt panel, dobbelt panel og fransk stil. Enkeltpaneldøre er den mest almindelige og enkleste type. De består af ét stort panel, der kan åbnes fra den ene side. Døre med dobbelte ruder har to paneler, som hver især kan åbnes fra den ene side. Franske døre har også to paneler, men det ene panel er fastgjort på plads, mens det andet glider op på midten.

Find ud af, hvilken installation der passer bedst til dit hjem. Hvis du bor i et lille hjem, kan en enkeltpaneldør være den bedste mulighed for at spare plads. Men hvis du gerne vil have mere lys ind i hjemmet, kan en fransk dør være det bedste valg.

Mål bredden af din åbning

Det næste skridt er at måle bredden af den åbning, du har til rådighed. Husk at tage eventuelle fliser eller andre forhindringer i betragtning, når du måler. Når du har fundet ud af den præcise bredde på din åbning, skal du tilføje ca. 2 tommer (5 cm) til hver side for at sikre, at der er tilstrækkelig plads til at åbne og lukke døren.

Vælg din dørstørrelse 

Når du har valgt din dørtype, skal du bestemme dørstørrelsen. For døre med et enkelt panel skal du blot måle bredden og højden af din grove åbningsstørrelse. For døre med dobbelte paneler og franske døre skal du tilføje 12 tommer til både bredde- og højdemålene. Denne ekstra plads er nødvendig, for at begge paneler kan glide op uden problemer.

Nu hvor du ved, hvordan du måler en skydedør, er det eneste, der er tilbage at gøre, at vælge din yndlingsstil og bestille den! Nyd din nye dør i mange år fremover 

 

Skydedøre er en fantastisk måde at spare plads og lukke naturligt lys ind på, men kun hvis de er korrekt målt og installeret. Brug denne guide som et referencepunkt næste gang du skal måle op til en skydedør, så du kan være sikker på, at alting går glat afsted!