Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Har du hørt om DIY? Det er det nye sort indenfor boligindretning og betyder Do It Yourself. Det handler om at være kreativ i indretningen og om at skabe et personligt forhold til dine ting. 

Det nye koncept er en slags modsvar til moderne tiders overforbrug og materialisme og den generiske indretning. Derfor handler DIY først og fremmest om, at du skal skabe et personligt forhold til sine ting. Det er et koncept, som danskerne i stigende grad har taget til sig.

Der er nemlig ingen grænser for, hvad du selv kan skabe, og det kan hurtigt udvikle sig til et rigtig hyggeligt familieprojekt, når man på den måde samles om indretningen.

Udnyt dine kompetencer

Det handler primært om at udnytte, hvad du er god til, når du skaber selv. Det kan være både stort som småt. Hvis du er rap på fingrene og ferm med værktøjet, kan du fx. sætte gamle møbler i stand på kreative og spændende måder. Det kan også være, du vil strikke dit eget julepynt, sy nye puder til sofaen eller sengen eller male en kedelig stol eller lampe i en spændende farve.

Det gode ved DIY er, at du selv bestemmer sværhedsgraden og projektets størrelse. Der er ingen grænser for, hvad du kan skabe, og du behøver såmænd heller ikke starte helt fra bunden af. Det vigtigste er bare, at den endelige indretning og genstandene får dit personlige præg.

De fleste går i gang med patchwork, fordi det er så let at gå i gang med, og fordi mange finder det afstressende. Det eneste du behøver for at komme i gang, er en nogenlunde symaskine, der kan sy ligeud, baglæns og zigzagge, en del tid til rådighed og en god portion kreativitet.

DIY skåner både miljø og pengepung

DIY handler om mere end at udfolde din kreativitet og bryde med en eller anden kedelig generisk IKEA-stil. Det handler i lige så høj grad om at spare penge og skåne miljøet. Det meste af det, du bruger til DIY, er nemlig genbrug, hvorfor du skåner miljøet for et belastende materialespild (loppemarkedet er DIY-entusiastens bedste ven).

Derudover kan du spare mange penge ved ikke hele tiden at købe nyt. Hvis du fx. ikke lige har økonomien til et nyt køkken, kan du komme rigtig langt med en spand maling og en ny bordplade.

Sådan finder du inspiration til dine projekter

Her på bloggen skal vi nok holde dig opdateret omkring spændende gør-det-selv projekter, du kan give dig i kast med, men der findes også masser af andre steder, hvor du kan finde inspiration.

Du kan fx. besøge facebookgruppen DIY Home Decorating, der har ikke færre end 3.5 millioner følgere, og som dagligt opdaterer med spændende og kreative DIY projekter.