IndretningUncategorized

Indret børneværelset smart

Hvordan knækker man lige koden til børneværelset? Det kan være lidt af en videnskab at indrette børneværelset, fordi ungerne vokser så hurtigt, og der skal være plads til både legetøj og teknologiske gagdets, så her får du 4 gode og praktiske tips

Børneværelset er barnets (eller børnenes) fristed, hvor de skal have lov til at lege og udfolde sig uden begrænsninger og føle sig hjemme. Derfor må det ikke (som det ofte ses) blive et showroom for forældrene, der måske har nogle idéer om, hvordan det “perfekte børneværelse” skal se ud.

Og hvad betyder det så? Jo, det betyder, at det skal være barnet, der bestemmer på værelset (inden for rimelighedens grænser selvfølgelig). Dermed skal du (som forælder) ikke forstyrre barnet i sin leg, fordi du måske synes, der trænger til at blive ryddet op. Du kan bedst skabe det helt rette frirum for barnet ved at følge disse lette tips:

TIP 1: Opbevar ikke tøj på børneværelset

Det virker måske logisk at opbevare barnets tøj på børneværelset, men det er i princippet kun for din skyld – barnet vil uden tvivl hellere have lidt ekstra plads at lege på. Især hvis det i forvejen er trangt med pladsen på værelset.

Opbevar derfor i stedet tøjet sammen med jeres eget i et centralt klædeskab.

Det er sandsynligvis først, når barnet bliver teenager, at han eller hun gerne vil have tøjet ind på sit eget værelse.

TIP 2: Vælg møbler i børnestørrelse

Gulvpladsen er helt afgørende på børneværelset, da de fleste lege foregår på gulvet med legetøj. Derfor er det tit bedst med en minimalistisk indretning af børneværelset, hvor du får skabt plads i rummet. Du kan også vælge møbler, der har flere funktioner og og derfor kan bruges til mere. Eksempelvis siddepuder fra Dynair, ber både kan bruges til at sidde på, men som også er populære at balancerer på, så det også bliver legetøj.

Det er også sjovt for børnene, hvis de har møbler i børnestørrelse, så de kan opføre sig som voksne, fx. en børnesofa eller børnestol. Det siger indretningsarkitekten Louise Boel til Bolius.

Hun anbefaler også at få et arbejdsbord til børneværelset, hvor barnet kan sidde og tegne, male, spille og læse. Her er det en god idé at vælge høje stole, da børn generelt godt kan lide at sidde højt.

TIP 3: Lav overskuelig opbevaring af legetøjet

Barnet mister lysten til at lege, hvis det er svært at få fat på legetøjet eller tager lang tid at rydde op igen. Derfor er det vigtigt at begge dele er nemme for barnet: det skal være både let at få fat på og nemt at rydde op igen!

Du kan fx. bruge opbevaringskasser til legetøjet, så det er nemt at overskue, hvor legetøjet er henne. Det kan være en god idé at tænke over følgende, når du vælger legetøjskasser:

  • Kasserne skal være brede – ikke dybe. Det går ikke at barnet, skal rode rundt dybt i kassen for at finde ned til det rette stykke legetøj – det stopper enten legen eller resulterer i et kæmperod.
  • Få kasser med hjul. Hvis du vælger nogle lave kasser med hjul, kan de nemt køres ind under reolen, bordet eller sengen, så der bliver mere gulvplads til leg.

Du kan finde en masse spændende legetøj til de helt små børn her.

TIP 4: Tænk slidstærkt materiale og neutrale farver

Der skal nok komme rigeligt med farver på børneværelset med årene, efterhånden som der kommer tegninger, plakater osv. osv. op at hænge. Derfor skal du tænke farveneutralt til at starte med og ikke lade dig rive med af alle mulige spændende indretningstips, du ser i amerikanske tv-programmer osv. En neutral farve på væggen skaber nemlig ro. 

Materialerne skal desuden være slidstærke og nemme at rengøre. Der bliver leget på gulvet med legetøj og der bliver rørt mange gange ved de forskellige ting. Vælg derfor trægulv, og mal væggene med et højere glanstal, end du ellers ville have gjort.

Og husk at få godt med naturligt lys på værelset, så der bliver rart at opholde sig!

 

Skriv et svar