Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

I denne tid er der mange, som ønsker at indrette sig råt! Det rå look har i årtier været udforsket, men sjældent har det oplevet samme popularitet, som det er tilfældet nu.

De fleste af os vil kunne nikke genkendende til begrebet ”New York stil”, i hvert fald hvis vi har interesse for boligdesign og indretning. Netop stilen fra ’Byen der aldrig sover’ er kendetegnet ved at dyrke det rå og spartanske.

Ofte vil man mindes film, hvor man ser en studio-lejlighed, der har rå murstensvægge, råt cementgulv og måske også anden indretning med klare referencer til det industrielle – som f.eks. brugen af paller eller brug af stålmaterialer.

Vi bringer i dette indlæg gode råd til dig, der gerne vil have det rå ”in”.

Væggene

Hvis det skal være rigtig råt, skal du bruge maskuline farve på dine vægge eller på anden hvis gøre dem rå. Maskuline og mystiske farver er de mere mørke nuancer, der er let støvede i udtrykket. Den mørkeblå nuance er en klassisk meget maskulin farve, men tænk også gerne brun, grå, grøn eller sågar rød. Så længe du holder tonen meget mørk, kan du slippe afsted med det meste.

Væggen kan naturligvis også gøres rå ved at f.eks. efterlade rå sten synligt fremme. En sandspartlet væg kan også se rå og lettere industriel ud, hvilket også er med til at skabe rå stemning.

Husk at dine væg er meget dominerende i et lokale, og derfor skal de fungere, hvis du vil opnå et overordnet råt og maskulint udtryk.

Gulve

Du kommer ikke udenom at måtte investere i gulvenes look, hvis det skal være rigtigt råt! Et betongulv eller det mere moderne gulv i epoxy (læs mere her) er særdeles velegnet, når der skal skabes stemning. Dog kan et trægulv i mærk nuance også være råt, men det kræver en meget mere overvejet og sammenhængende stil, hvor beton og epoxy er sikre valg. Desuden er et materiale som epoxy utrolig slidstærkt og sikrer nem rengøring.

Møbler

Dine møbler skal naturligvis også være rå, hvis looket skal fuldendes. Jern, messing og træ i alle kombinationer er her særdeles velegnet! Pas på det ikke bliver for pænt og poleret, men vælg elementer med kant i designet og miks gerne, så kontrasterne fra stål og træ virkelig bringes i spil.