Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når man har små børn, er det næsten uundgåeligt, at haven med tiden kommer til at se rodet og forsømt ud. Gammelt legetøj, legehus og gyngestativ er alle ting, der sætter deres præg i haven, og hvis de ikke bliver opdateret og vedligeholdt, tiltrækker de en masse negativ opmærksomhed.

Man kan dog ikke gøre haven børnefri, for børn har brug for frisk luft, solskin og gode lege. De skal bruge deres fantasi, og haven er et af de bedste steder at gå på opdagelse i timevis. De går aldrig for langt væk, og du kan hele tiden finde dem.

Men hvad gør du så, hvis du gerne vil gøre haven sjov og pæn på samme tid, så den er indbydende for både børn og voksne?

Hold dig til småt legetøj

Hvis du så vidt muligt undgår de store ting som trampolin, gyngestativ og sandkasse, kommer selve haven mere til sin ret. Investér i sjove spil og små legesager, der nemt kan pakkes væk – og sørg for, at de rent faktisk bliver pakket væk. Så undgår du afbleget og mørnet plastik over alt på græsset, og du har en flot have at se på.

Du kan også købe lidt større ting, som kan pakkes sammen efter legen. Bland andet kan du få både fodboldmål og legetelte i en pop up-udgave, så de kan foldes sammen og lægges i skuret efter brug – og så skal de heller ikke samles, men kan i stedet nemt slås op.

Prioritér vedligehold

Hvis I har legetøj i haven, som ikke kan flyttes, er det vigtigt, at du sørger for at vedligeholde det. Det hjælper gevaldigt på udtrykket, og får også huset til at se bedre ud. Mal legehuset, skift snorene på gyngestativet og lug ud i sandkassen – så er du nået et godt stykke på vejen mod en dejlig have.

Jo mere du gør ud af haven, jo mere har børnene også lyst til at bruge den, så se det som en investering i familielivet – men husk, at haven ikke kun skal være pæn. Den er lavet til at blive brugt, og det bliver den ikke, hvis man hele tiden skal styre uden om skrøbelige blomster.