Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er let at skifte møbler og inventar i boligen, men det er ikke altid lige let at skulle skifte farve på væggene. Så derfor kan det anbefales at få malet hele boligen igennem i en stilren farve, som gerne skulle holde i lang tid efter. Vi kommer derfor med nogle forslag til hvilke farve det kunne være, samt hvilke typer maling man skal bruge i de forskellige rum. 

Hvorfor er det vigtigt at vælge den rigtige glans i maling? 

Når du skal vælge maling er det ikke kun farven der er vigtigt, men også hvilken glans den har, alt efter hvilket rum det er man skal male i. Glans er en skala der går fra 0-80, hvor 0 giver en helt mat maling, med ingen refleksion i. og 80 er den mest blanke og glatte type maling, med høj refleksion.
Man anbefaler at man i et voksensoveværelse har en maling med glans 5, hvor man på børneværelser har omkring 10, da de kan klare at blive tørre mere, og er lettere at gøre rent. 
i køkkenet anbefales det at have en glans mellem 10 og 25 og det skyldes at der er meget damp i køkkenet, og så skal der være mere lak i malingen, så fugten ikke trænger ind i væggen. Det er også vigtigt at man let kan tørre væggen af, især bag kogeplader.
På badeværelset skal man have en glans 25-50, da dette er et vådrum, hvor der er høj fugt. 

Lad en professionel maler stå for arbejdet 

Hvis det er for uoverskueligt at skulle male hele boligen selv, og have styr på glans, farver og at få malet det så det ser ordentligt ud, kan det anbefales at lade en professionel malermester stå for arbejdet. Du får du også med garanti et pænt resultat.