Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Guide til vinylgulv

Er tiden kommet til at få ny gulv? så har du med garanti gjort dig rigtig mange overvejelser omkring, hvilket gulv der er det helt rigtige.

Der er også rigtig mange gulve at vælge mellem og rigtig mange parametere der er med til at afgøre hvilket et, der er det helt rigtige.

Vinylgulve

Vinylgulve er helt sikkert et af de typer gulve, som mange har kastet deres kærlighed på. Dette skyldes bla, at der er et hav af muligheder inden for vinylgulve fra flottegulve.dk.

Farver, mønstre og designs er noget af det der er store valgmuligheder af, når det kommer til vinylgulve. Det er faktisk kun fantasien der sætter grænser, da udvalget er så stort.

Overfladen på vinylgulvet varierer fra helt glatte og blanke til nogle mere ruflede og lettere skridsikre overflader.

Nogle vinylgulve kommer med en filtbagside, hvilket er med til at gøre den endnu blødere at gå på, samtidig med at akustikken bliver forbedret.

Hvorfor vælge et vinylgulv?

Grundende til at vælge et vinylgulv er mange – især hvis man lægger vægt på det praktiske. Et vinylgulv er super praktisk som gulvbelægning, da det er hurtigt og nemt at rengøre, samtidig med at det ikke kræver den store form for vedligehold. I en travl hverdag, er det ikke altid man har for meget tid til rengørring, og her kræver et vinylgulve kun lidt rengørringsmiddel og en våd klud, så er gulvet igen klar til brug.

Et vinylgulv er ligeledes også et blødt materiale, hvilket gør det meget dejligt at gå på, samtidig med at det også er støjdæmpene.

Der er flere typer vinylgulve at få, hvilket vil sige, at man kan få det traditionelle vinyl på ruller, men man kan faktisk også få vinylgulve der skal klikkes sammen på samme måde som når man lægger et laminatgulv.

Hvor kan man lægge et vinylgulv?

Vinylgulve kan faktik lægges overalt i boligen, og det er som sagt kun fantasien der sætter grænser. Dog er der er flere rum, hvor det er mere anvendeligt end andre. Køkken og entre er ofte rum, hvor man vælger et vinylgulv, da det tit er i disse rum, der bliver hurtigt snavset. Man kan hurtigt tørre gulvet over, hvis det er blevet beskidt, eller hvis man har spildt på det.

Hvordan lægger man et vinylgulv ?

Skal du selv lægge et vinylgulv, skal du som det første sørge for at undergulvet er jævnt og rengjort for ujævnheder. Et rullevinyl lægges faktisk som et væg til væg-tæppe, og antal af m2 afgør om gulvet skal fuldlimes eller om det bare kan lægges løst på. Fjern altid fodlister inden lægning, da det vil give det pæneste resultat.

Er det et vinylgulv som skal klikkes sammen, gælder det samme med undergulvet. Har du prøvet at lægge et laminatgulv eller et plankegulv er proceduren faktisk den samme. Følg altid producentens anvisninger, så du er sikker på, at gulvet bliver monteret rigtigt.

I tvivlstilfælde er det altid godt at spørge sig til råds der, hvor du har købt gulvet eller hos andre fagfolk inden for området.