Forandring fryder. Sådan lyder et gammelt ordsprog, som også kan siges at være sandt i dag. Når vi laver om i hjemmet, kan det være med til at gøre os glade, og ændringerne behøver ikke at være store, for at gøre en stor forskel i vores hjem. En måde at ændre et rum på, er ved at tilføje nogle nye gardiner til dine vinduer. Der findes mange forskellige typer gardiner, som hver især kan gøre noget godt for dit hjem, alt efter hvilket udtryk du går efter. Her får du en kort guide til, hvad forskellige slags gardiner kan gøre for dit hjem.

Rullegardiner

Rullegardiner er en populær type gardin, som ses i mange danske hjem. Gardinet har et enkelt og simpelt design, som gør, at de kan passe ind i alle typer vinduer. Gardinerne fylder ganske lidt i vinduet, og spærrer derfor ikke for lyset. Rullegardiner er meget populære i soveværelser, da gardinerne ofte kan fås med mørklægning, som kan være med til at sikre dig en god nattesøvn. Gardinerne skaber ikke meget opmærksomhed, og er derfor et godt valg hvis du ønsker et simpelt udtryk.

Lamelgardiner

Lamelgardiner er blevet mere populære de seneste år, særligt til større vinduer og vinduespartier. Lamelgardiner har en minimalistisk stil, og kan derfor være med til at skabe et simpelt men flot udtryk i rummet. Lamelgardiner fungerer godt til at afskærme mod solen, og så fås lamelgardiner også med mørklægning, så de kan bruges i soveværelser eller andre rum, hvor komplet mørklægning er nødvendig.

Foldegardiner

Foldegardiner er også en simpel type gardin, som kan tilbyde elegance til rummet. Et foldegardin giver et lidt mere pyntet udtryk end de andre typer gardiner, samtidig med, at det gør rummet hyggeligt. Foldegardiner kan både fås som ensfarvede eller med et flot mønster på, som kan være med til at tilføje liv og glade dage til rummet.

Gardiner

Hvis du er mere til det klassiske udtryk, kan du også vælge et klassisk gardin. Klassiske gardiner kan fås i mange forskellige farver, så de kan passe lige præcis til din indretning. Hvis gardinerne hænger i et lille rum med mange ting, kan de let komme til at virke lidt tunge, men hvis du sørger for at hænge dem i et rum uden alt for meget nips, kan de let pynte i rummet og tilføje en klassisk og hyggelig stemning.