Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Drømmer du om at give din bolig en kæmpe makeover? Det kan være en dyr fornøjelse – særligt hvis du ikke har fuldstændig styr på økonomien undervejs. Heldigvis kan denne guide hjælpe dig godt på vej. Her får du 3 gode råd til, hvordan du kan sikre at have råd til at give din bolig en makeover.

Spar penge op

Den bedste løsning til at få råd til en makeover af din bolig, det er at spare op. Lav en fast overførsel hver måned med et beløb, du ved, du kan undvære til fremtidig brug – i dette tilfælde at indrette din bolig på ny. Og i tilfælde af, at du pludselig står uden job eller fast indtægt, så har du stadig penge på lommen.

Meld dig ind i en a-kasse, før det er for sent

Apropos at stå uden job: For enhver boligejer kan det være svært at betale boligudgifterne, hvis man pludselig står uden job. Heldigvis kan du sikre dig selv økonomisk ved at melde dig ind i en a-kasse. Når du har været medlem af a-kassen i minimum ét år, er du berettiget til dagpenge, hvilket er med til at sikre, at du kan blive boende i din bolig og dermed være ét skridt tættere på at udleve din boligdrøm. Du kan se en liste med de billigste a-kasser her, hvis du endnu ikke er medlem af en.

Læg et budget

Et budget har til formål at give dig overblik over din økonomi. Det vil sige dine faste udgifter og indtægter. Få alle dine faste udgifter skrevet ned, læg et beløb til side til uforudsete udgifter og find dernæst ud af, hvor meget du som minimum har til rådighed og kan klare dig for. Er der mangel på luft i budgettet, bør du se på, hvor du kan spare penge.