Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Enkelte, store planter

Gik du også amok, da planternes renæssance indtrådte for et par år tilbage? Ryd op i junglen, og skaf dig et par store, enkelte planter til hvert rum.

Det kan hurtigt blive rodet, hvis man har mange, forskellige planter i varierende potter i hele huset. Det kan godt være, at planter er hyggeligt, men hvis du ønsker et minimalistisk look, så er det essentielt, at du rydder op i dit plantevanvid!

Gå evt. efter nogle simple planter med mørkegrønne og –lilla nuancer. Tilkøb store, enkelte potter. Gerne i diskrete farver – men måske ikke hvid, da det hurtigt kan få et beskidt look. Hold dig gerne til et par planter i hvert rum, så de dominerer og ikke drukner i hinanden, så man “ikke kan se planten for bare planter”. Det holder udtrykket mere ekslusivt på denne måde.

Gulve og vægge

Rul det gamle, mønstrede tæppe væk fra gulvet. Gulve er meget rammesættende for vores hjem og et nyt gulv kan ændre udtrykket fuldkomment.

Overvej fx at tilkøbe et designgulv – også kaldet et New Yorker gulv. De har det perfekte, minimalistiske look, som er lavet på cement. Gulvene er klassiske og stilrene og giver dit hjem et eksklusivt og råt udtryk! Det er den perfekte tilslutning til det minimalistiske hjem!

Designgulve er desuden meget nemme at gøre rene og kan holde til vand, så det minimalistiske look vil holde længe!

Væggene er tilmed meget toneangivende for hjemmet. Det er grundlæggende for et minimalistisk hjem, at væggene holdes enkelte. Pas derfor på, med at lade dig inspirere for meget af de populære billedvægge – i hvert fald ikke, hvis du vil bo minimalistisk.

Prøv i stedet for, som med planterne, at fokusere på nogle enkelte, storslåede billeder. Gerne uden for mange farver – men hvis resten af farverne i dit hjem er simple, så er det også meget cool at have stærke farver på nogle få billeder. Så længe de vedligeholder sin enkelthed imens.

Smart opbevaring

Vi kan ikke undgå at indsamle mange genstande gennem vores liv. Det ser dog let rodet ud, hvis man ikke sørger for en praktisk og pæn opbevaring, som kan gemme disse ting.

Invester derfor gerne i nogle store, flotte og enkelte opbevaringsmøbler. Selvfølgelig nogle uden glas, så du kan gemme rodet væk. Man behøves nemlig ikke nødvendigvis at være ordensmenneske, bare fordi man bor minimalistisk! Du kan sagtens gøre det stilet og let på én gang”