Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Er du den heldige ejer af en have? Haven er et fantastisk frirum og indbyder til mange timers hygge udendørs. En have kan indrettes på flere forskellige måder med blomster, hække, træer og gangstier. Netop gangstier giver haven en flot fremtoning. Samtidig er gangstier gennem haven en god måde at bevæge sig rundt i haven på, og kan derfor i mange tilfælde gøre haven endnu mere anvendelig. Har du gæster på besøg, kan du nemlig nemmere vise dem rundt i haven ved at følge gangstierne, selv når græsset er vådt.

Herunder får du en guide til, hvordan du laver din egen gangsti.

Hvor skal gangstien placeres?

Start med at tage et kig på din have og overvej hvor gangstien skal placeres. Skal det være en kort gangsti fra f.eks. drivhuset til terrassen? Eller ønsker du en lang gangsti igennem hele haven? Det er meget individuelt, hvad haveejere ønsker og kommer også an på størrelsen af din have.

Hvilke sten skal bruges til gangstien?

Gangstier i haven kan laves på mange forskellige måder. Nogle vælger at lægge store flade sten ned gennem haven som gangsti, mens andre vælger en pæn flise som f.eks. en herregårdssten. Mange haveejere vælger herregårdsstenen, da den giver et godt stabilt underlag til deres gangsti. Hos easy-stone.dk kan du vælge mellem farvenuancerne:

  • Grå

  • Gråmix

  • Sort/antracit

  • Paris

  • Gyldenmix

Besøg deres hjemmeside her og se deres udvalg af herregårdssten.

Lad gangstien være omdrejningspunktet for haven

Har du anlagt en gangsti igennem haven, kan du med fordel lade denne være omdrejningspunktet for haven. Anlæg bede, opsæt plantekasser og plant blomster langs gangstien, så haven kommer til sin fulde ret, når man går på gangstien. Fra gangstien kan du så gå og beundre din have og de flotte planter, eller vise din nydelige have frem for dine gæster.