Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Danske hjem er desværre stadig stærkt udsat for indbrud, og der sker i gennemsnit et indbrud hvert kvarter. Derfor er det utroligt vigtigt at gøre hvad du kan for at forebygge indbrud. Vi vil her i artiklen komme med nogle forslag til hvad du kan gøre for at mindske risikoen for at tyven vælger din bolig næste gang. 

Tænd lyset når du skal være væk i længere tid 

Det kan være en god ide at tænde lyset inden du forlader hjemmet, især hvis du skal være væk over natten eller i en længere periode. Det giver den effekt at det ligner du er hjemme. Derfor kan det være at tyven vælger at springe din bolig over. 

Skifte låsen ud 

Hvis du har en gammel nøgle, f.eks den runde Ruko nøgle, kan det være en god ide at få den skiftet ud til en dirke- og borefri lås. Det er nemlig bevist at områder der har fokuseret på at få skiftet gamle låse ud, er antallet af indbrud faldet. 
Hvis du skal have skiftet låsen ud skal du have fat i en låsesmed der kan gøre det for dig. Du kan finde en låsesmed, der kommer ud i hele Københavns området. Se mere her. 

Nabohjælp 

En anden effektiv løsning er nabohjælp. Nabohjælp er en ordning, hvor naboer aftaler at holde øje med hinandens boliger, når nogle ikke er hjemme. Det viser man så ved at klistre et mærke med nabohjælp på døren eller postkassen. Når en tyv ser dette skilt, vælger de ofte at gå let og elegant videre derfra, fordi de ved at denne ordning virker.
Nogle vælger også at parkere deres ekstra bil i naboen indkørsel, hvis de er væk, så det ligner der er nogen hjemme.
Vi håber at nogle at disse forslag kan gøre at du undgår at få indbrud i din bolig i fremtiden.