Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Er du en af dem, som nu står op midt om natten for at sætte vasketøj over? Er du mere opmærksom på at fylde opvaskemaskinen end nogensinde før? Har I derhjemme lavet nye regler for, hvornår det egentligt er nødvendigt at tænde lyset?

I en tid, hvor energipriserne fortsat stiger med stor hast, må vi spare, hvor vi kan komme til det, og hvis du kan nikke genkendende til bare én af de ovenstående udsagn, er du med garanti ikke den eneste. Det kan være, at du skal overveje at skifte til en dæmpbar led pære.

Hvad er dæmpbare LED pærer?

En dæmpbar LED pære, er en pære, som ikke bruger lige så meget strøm, som en almindelig pære – faktisk kan du spare helt op til 80% af energiforbruget på lys. En af de store fordele ved dæmpbare LED pære er, at de giver et rigtig behageligt gulligt lys frem for det kolde, mere blålige lys, det nogle gange ses ved andre pære. Lyset tager også lidt tid om at varme op, så det vil ikke skære i øjnene, når du tænder lys i et mørkt rum.

Kig efter Kelvin-tallet, når du køber LED pærer – jo lavere Kelvin tallet er, jo varmere er lyset og omvendt.

Lysdæmper til LED

Hvis du allerede har installeret lysdæmpere til dine lamper, kan du også sagtens bruge disse til LED – du skal bare kontrollere, at de to ting kan arbejde sammen. Du kan også anskaffe en dæmper, som kan ændre på lysets tone, så det f.eks. kan blive ekstra varmt, når du gerne vil skafe ekstra hygge.

Men husk – der er ingen grund til at skifte dine pærer ud, før det egentligt er nødvendigt, da dette er spild af ressourcer. Du kan dog med garanti overveje dæmpbare LED pærer næste gang, dine lys skal udskiftes.