Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er vigtigt, at man husker at lufte ud regelmæssigt og efter en god nattesøvn. På den måde skabes der gennemstræk, så der kan komme ny frisk luft ind. Udluftning i dit hjem skal gøres uanset om, det er koldt eller varmt udenfor. Udluftning er lig med affugtning. Mange er ikke bevidste om, at indeklimaet har betydning for ens sundhed.

 

Sundhedsrisiko

Hvis du har et usundt indeklima, går det ikke kun udover din bolig. Det påvirker både dig og dine børn. Fugt i hjemmet kan medføre, at man udvikler allergier. Derudover er en af risiciene ved fugtskader ensbetydende med skimmelsvamp og forrådnelse. Dette kan være med til at til at give luftgener.

Et dårligt indeklima nedsætter din koncentrationsevne, og kan give søvnproblemer. Derfor tilegn dig selv nogle gode nye vaner – luft ud om morgenen, når du vågner og op ad dagen. Gør ofte rent, da det er med til at skabe et sundt indeklima. Det er altid bedre at forebygge et dårligt indeklima.

 

Sådan skaber du et sundt indeklima

Tegnene på et dårligt indeklima kan bl.a. ses på vinduerne. På vinduerne kan der komme fugt og dug, og det er derfor vigtigt at lufte ud. Fugten og duggen på vinduerne kan resultere i fugtskader. Det medfører, at du skal i gang med affugtning, og du skal have professionel assistance. Desuden skabes der en masse fugt hver gang, man tager et langt varmt bad. Husk derfor at lufte ud efter badet. Hæng dit tøj ud på dit badeværelse, hvis du ikke har mulighed for at kunne tørre tøjet i en tørretumbler. Men husk på, at der skal være en god ventilation. Tænd emhætten, når du står i køkkenet og laver mad. For at emhætten har den optimale udsugningsevne, skal du huske at rense emhættefilteret en gang imellem. Sørg desuden for, at der er nogenlunde den samme temperatur i alle rum.