Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Er du den heldige ejer af en skøn have? Så ved du sikkert også, at sådan en have kræver pasning og pleje. For moderne mennesker med en travl hverdag kan havearbejdet ofte virke uoverskueligt. Men det behøver det ikke. På markedet findes nemlig nogle smarte løsninger, som kan gøre havearbejdet nemmere. Herunder får du følgende tre tips til nemmere havearbejde:

  • Invester i en robotplæneklipper
  • Plant i plantekasser og undgå dræbersnegle
  • Hjælp biodiversiteten og plant vilde bede

 

Invester i en robotplæneklipper

Kender du følelsen af, at du burde slå græsset, men det virker uoverskueligt? Så er en robotplæneklipper måske den rette løsning for dig. Robotplæneklipperen kører nemlig en fast rute på græsplænen i løbet af dagen, og hjælper dig med at slå græsset. Så slipper du selv for besværet. Jem & Fix har et stort udvalg af robotplæneklipper. Tag et kig på deres hjemmeside her og find plæneklipperen til dit behov og budget.

 

Plant i plantekasser og undgå dræbersnegle

Har du ofte problemer med dræbersnegle som æder dine bede med jordbær og grøntsager? Det er desværre et almindeligt problem. Dog kan du sikre dine planter for sneglenes indtog ved at plante dem i plantekasser. Plantekasser har nemlig den fordel, at de løfter planter op i højden, og sneglene kan ikke kravle op ad plantekasserne sider. På den måde slipper du for ødelagte planter.

 

Hjælp biodiversiteten og plant vilde bede

Du har sikkert hørt, at biodiversiteten i de danske haver er truet. De pæne, friserede haver giver nemlig dårlige livevilkår for insekter. Derfor er det faktisk en fordel at lade haven gro vildt. Slå kun ¾ af havens græs og plant nogle vilde, insektvenlige blomster. Hos mange blomsterforhandlere kan du købe en blanding blomsterfrø med vilde mark- og kornblomster. Udover at sådanne blomster er godt for biodiversiteten, pynter de gevaldigt i haven.